10.7 C
Campulung Muscel
miercuri, 29 mai, 2024

O adevărată afacere imobiliară ,,ţigănească” se pune pe picioare

Alte Știri

Romii de la Valea Cetăţuii stau ilegal pe terenul care aparţine mânăstirii, nu au nici titluri de proprietate, edilii sunt forţaţi să le construiască locuinţe în altă parte. Primarul localităţii, Ion Toader ar avea teren să îi strămute pe romi, dar mai trebuie să cumpere suprafețe şi preţurile au crescut alarmant în zonă, pentru că banii sunt finanţaţi de la judeţ. Gurile rele spun că în spatele acestor tranzacţii se ascunde o adevărată afacere imobiliară şi că însuşi primarul Ion Toader a ridicat preţul în zonă, pentru a avea de câştigat de pe urma Consiliului Judeţean Argeş, instituţie care a fost tot timpul de bună-credinţă şi preşedintele Constantin Nicolescu a sărit în sprijinul acestor persoane defavorizate, numai că tot timpul, unii au făcut cărţile pentru interesul personal. Dacă acestor romi nu li se vor construi locuinţe, în altă parte riscă să rămână fără un acoperiş deasupra capului.

,,50 de familii de la Cetăţeni stau cu frica în sân că vin şi îi demolează. Hotărârea judecătorească este în coadă de peşte, dacă bagă lama buldozerului la ei, mor peste 100 de persoane. Vă daţi seama ce iese acolo”, a declarat Marian Neagoe.

,,Nu vor să ne facă acte de proprietate, eu prin asociaţia interetnică Mihai Viteazul, filiala Argeş am venit în sprijinul comunităţii de romi. Aceste persoane sunt revoltate, nu au drept de proprietate, nu au lumină, copiii s-au înmulţit, dorm într-o cameră, nu pot construi că nu au titlu de proprietate. Romii şi-au dat seama că sunt păcăliţi doar în campania electorală”, a declarat Silvia Manea.

Răzbunările primarului

Vocea romilor din Cetăţeni, ne-a declarat că primarul Ion Toader nu vrea să facă nimic pentru aceste persoane defavorizare, mai mult decât atât de vreun an de zile, îi face zile negre lui Bombonel Tică.

,,Sunt expert pe problemele romilor, de 9 ani fac demersuri pentru a intra aceştia în legalitate. Ordinul prefectului Marcel Proca nu a fost pus în aplicare de administraţia locală. Regret că l-am susţinut pe primar la alegerile din 2012, deoarece în prezent se răzbună pe mine, folosind tot felul de metode neortodoxe. Noi, romii suntem folosiţi doar în alegeri, dar o să ne schimbăm atitudinea faţă de ei. Mesajul către comunitatea romă este să nu iasă nimeni la alegeri, aşa suntem trataţi aşa vom trata şi noi, speranţa noastră a fost USL-ul şi s-au întors împotriva noastră, la toţi, a venit timpul să îi sfidăm şi noi la alegeri” a declarat expertul romilor, Tică Bombonel.

 

 

Ultimele Știri

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc. Este vorba despre Festivalul Internațional...

Alte știri din aceeași categorie