a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

5.2 C
Campulung Muscel
vineri, 31 martie, 2023

O boală după vremuri a băgat Argeșul în epidemie

Alte Știri

O boală după vremuri a băgat Argeșul în epidemie

În plin sezon de viroze respiratorii, s-au înmulțit rapid și cazurile de infecții bacteriene, foarte contagioase.

În Argeş, aşa după cum spun unele persoane, care au copiii la grădiniţe şi şcoli, sunt focare de scarlatină și streptococ.

Una dintre principalele cauze pentru care numărul de copii bolnavi crește este pe de o parte lipsa personalului medical din școli, care să facă triajul zilnic, pe de altă parte, lipsa medicamentelor din farmacii.

O boală după vremuri a băgat Argeșul în epidemie

“Nu se spune nimic. Copilul meu nu s-a mai dus la grădiniţă de două săptămâni.

E bolnav. Grav este că, medicul de familie, prescrie medicaţia, dar nu trece boala. Mai este problema că, nu găsim medicamente la farmacii.

Uite aşa, stăm cu gunoiul sub preş. Aşa o fi ordinul de la Capitală, altfel nu înţeleg ce se întâmplă”, spune un câmpulungean.

Puteți citi articolele ziaruldinmuscel.ro în Google News și Google Discover (pe mobil și desktop).

“Cazurile de gripă și răceală sunt frecvente în rândul elevilor, dar au apărut și cazurile de scarlatină.

Citeşte şi: Premieră medicală la Câmpulung! Copiii primesc consultații de neurologie

Deși sunt numeroase, cazurile de scarlatină sunt răsfirate în școli, ceea ce permite instituților să funcționeze normal, fără să fie nevoie de suspendarea cursurilor.

Problema începe de la triaj, pentru că este foarte greu ca pentru o școală unde sunt câteva sute sau peste o mie de elevi să se facă o triere corectă”, precizează o piteşteancă.

În instituțiile de învăţământ sunt foarte puţini medici şi asistente, ceea ce înseamnă că nu se poate face un triaj corect. În acest caz, responsabilitatea le revine profesorilor.

“Trebuie să fim foarte atenţi dacă cei mici au simptome, să îi ducem la medic rapid. Nu poţi să ştii de unde ia boala, însa o poţi trata.

Băieţelul meu a fost răcit, a stat acasă. A primit medicaţie corespunzătoare, acum este bine. Nu poţi să ştii dacă sunt atâtea cazuri în oraş”, spune o femeie din Câmpulung.

Medicii recomandă părinților să fie atenți la simptomele pe care le au cei mici și în cazul îmbolnăvirilor să nu-i mai trimită la școală.

Puteți citi articolele ziaruldinmuscel.ro în Google News și Google Discover (pe mobil și desktop).

Ultimele Știri

DEZASTRU ÎN TRAFIC. Se închide definitiv o porțiune din autostrada Pitești-București

DEZASTRU ÎN TRAFIC. Se închide definitiv o porțiune din autostrada Pitești-București. Se întâmplă acest lucru pentru a se lucra...

Alte știri din aceeași categorie