O nouă avertizare de vânt puternic!

O nouă avertizare de vânt puternic!

Potrivit Administraţiei naţionale de Meteorologie, începând de astăzi, ora 20:00, până miercuri, la ora 20:00, va fi în vigoare atenţionarea Cod galben de intensificări ale vântului şi zăpadă spulberată în zona montană înaltă, unde vântul va prezenta intensificări cu rafale ce vor depăşi 80 – 100 km/h, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Vor fi afectate zone din judeţele: Maramureş, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Mureş, Harghita, Bacău, Covasna, Braşov, Vrancea, Buzău, Prahova, Sibiu, Argeş, Vâlcea, Alba, Gorj, Hunedoara, Bihor, Caraş-Severin şi Cluj.

Meteorologii au realizat prognoza vremii până pe 23 februarie. Potrivit acesteia, în prima jumătate a intervalului temperatura va avea valori maxime, în medie de 8…9 grade Celsius, iar pentru săptămâna 17-23 februarie, în general de 12…13 grade.

În ziua de 18 februarie se pot atinge maxime în jur de 16 grade, caracterizând o vreme mult mai caldă față de normalul perioadei. Media minimelor va înregistra variații de la o noapte la alta, în general, între -3 și 1 grad.

După 18 februarie vor fi minime termice predominant pozitive. Trecător se vor semnala precipitații slabe cantitativ în până pe 12 februarie, dar și în ziua de 14 februarie. Pentru a doua săptămână de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. 

About The Author

Related posts