-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 10 decembrie, 2023

Olimpiada Deţinuţilor a luat sfârşit! Iată rezultatele!

Alte Știri

Olimpiada Deţinuţilor a luat sfârşit! Iată rezultatele!

94 de persoane private de libertate custodiate de penitenciarele Codlea, Craiova, Găești, București Jilava, București Rahova, Mărgineni, Mioveni, Spital Penitenciar Mioveni, Ploiești, Târgu Jiu și Timișoara au participat vineri, 12 octombrie 2018, începând cu ora 09,00,  la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni  la activitatea interpenitenciară “Olimpiada persoanelor private de libertate”, ediția a V-a. 

Numit generic Olimpiada Deţinuţilor şi aflat la a cincea ediţie, evenimentul a fost organizat de Penitenciarul Mioveni în parteneriat cu Liceul tehnologic construcții de mașini Mioveni, Clubul Sportiv Darts Mioveni, Clubul Sportiv Mioveni, Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012, Direcția județeană pentru sport și tineret Argeș, Serviciul Umanitar pentru penitenciare, precum și Asociația Sfinții Spiridon și Irina și a constat în competiții de fotbal, tenis de masă și darts.

Persoanele private de libertate de toate vârstele manifestă   un  interes  deosebit  faţă   de  exerciţiile  fizice,  faţă de  mişcare în general şi în mod special,  faţă  de orice  exerciţiu  fizic desfăşurat  sub  formă de joc sau  competiţie.  Acţionând în principal   asupra  dezvoltării  calităţilor  şi  capacităţilor  fizice,  exerciţiile  fizice  au  influenţe favorabile şi asupra dezvoltării capacităţilor intelectuale, afective şi morale.

Clasamentul la secţiunea fotbal a fost:

          Locul 1 – Penitenciarul Bucureşti Rahova

          Locul 2 – Penitenciarul București Jilava

          Locul 3 –  Penitenciarul Găeşti

–     Cel mai bun marcator: Zamfir George – Penitenciarul București Rahova

–     Cel mai bun portar: Mureșan Marian – Penitenciarul București Rahova

Clasamentul la secţiunea tenis de masă a fost:

          Locul 1 – Penitenciarul  Bucureşti Jilava

          Locul 2 – Penitenciarul București Rahova

          Locul 3 – Penitenciarul Ploiești

Clasamentul la secţiunea darts a fost:

          Locul 1 – Penitenciarul Găești

          Locul 2 – Penitenciarul Târgu Jiu

          Locul 3 – Penitenciarul Mioveni

Scopul derulării acestor activități este acela de a dezvolta interesul deținuților pentru practicarea diferitelor jocuri sportive, în vederea fortificării organismului și întăririi sănătății, dezvoltarea trăsăturilor pozitive de caracter, a deprinderilor de comportare civilizată și a spiritului de fair-play. 

Ultimele Știri

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari?

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari? O inițiativă legislativă spune că tichetele de transport...

Alte știri din aceeași categorie