9.2 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

OMV Petron sancţionată de ABA Argeş-Vedea

Alte Știri

Adinistraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea a sancţionat contravenţional societatea OMV Petrom,  pentru că nu a luat măsurile operative pentru înlăturarea cauzei producerii poluărilor accidentale pe râul Cotmeana. Inspectorii ABA Argeş -Vedea au aplicat o amendă de 40 000 de lei, conform art. 88, alin. 1, lit. b din Legea Apelor 107/1996. De asemenea, din cauza poluării repetate a râului Cotmena în zona localităţilor Sămara, Cocu, Poiana Lacului, a fost stabilită ca măsură obligatorie înlocuirea conductei afectată de coroziune şi poziţionarea noului tronson în afara zonei de protecţie a cursului de apă. Termenul până la care trebuie îndeplinită această măsură este 20 octombrie 2015.

Inspectorii ABA Argeş – Vedea au mai stabilit ca măsură pentru OMV Petrom, ecologizarea zonei afectate şi înlăturarea efectelor poluării până la data de 27 februarie.

Poluarea din data de 25 februarie  s-a întins pe o distanţă de aproximativ 13 km. pe cursul râului Cotmeana şi a fost provocată de producerea unei avarii pe conducta de transport ţiţei Parc 10 Cocu – MTT Poiana Lacului. Inspectorii din cadrul ABA Argeş – Vedea au monitorizat zilnic acţiunile de intervenţie pentru stoparea poluării, ca şi în cazul accidentului din data de 22 februarie 2015, când, din aceeaşi cauză, râul Cotmeana a fost poluat cu produse petroliere.

Articolul precedent
Articolul următor
Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie