a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

9.3 C
Campulung Muscel
joi, 23 martie, 2023

OMV Petron sancţionată de ABA Argeş-Vedea

Alte Știri

Adinistraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea a sancţionat contravenţional societatea OMV Petrom,  pentru că nu a luat măsurile operative pentru înlăturarea cauzei producerii poluărilor accidentale pe râul Cotmeana. Inspectorii ABA Argeş -Vedea au aplicat o amendă de 40 000 de lei, conform art. 88, alin. 1, lit. b din Legea Apelor 107/1996. De asemenea, din cauza poluării repetate a râului Cotmena în zona localităţilor Sămara, Cocu, Poiana Lacului, a fost stabilită ca măsură obligatorie înlocuirea conductei afectată de coroziune şi poziţionarea noului tronson în afara zonei de protecţie a cursului de apă. Termenul până la care trebuie îndeplinită această măsură este 20 octombrie 2015.

Inspectorii ABA Argeş – Vedea au mai stabilit ca măsură pentru OMV Petrom, ecologizarea zonei afectate şi înlăturarea efectelor poluării până la data de 27 februarie.

Poluarea din data de 25 februarie  s-a întins pe o distanţă de aproximativ 13 km. pe cursul râului Cotmeana şi a fost provocată de producerea unei avarii pe conducta de transport ţiţei Parc 10 Cocu – MTT Poiana Lacului. Inspectorii din cadrul ABA Argeş – Vedea au monitorizat zilnic acţiunile de intervenţie pentru stoparea poluării, ca şi în cazul accidentului din data de 22 februarie 2015, când, din aceeaşi cauză, râul Cotmeana a fost poluat cu produse petroliere.

Articolul precedent
Articolul următor
Ultimele Știri

Ce a putut să facă un cunoscut fotbalist din Argeș! E de noaptea minții

Ce a putut să facă un cunoscut fotbalist din Argeș! E de noaptea minții. Un piteștean, care a vrut...

Alte știri din aceeași categorie