10.2 C
Campulung Muscel
marți, 27 februarie, 2024

Organizaţia de Femei a PSD Argeş a lansat proiectul „Mentorat pentru decizie”

Alte Știri

Sâmbătă, 14 martie 2015, la sediul PSD Argeş s-a derulat prima etapă a proiectului „Mentorat pentru decizie” lansat de Organizaţia de Femei a PSD Argeş. Este vorba de un proiect prin care membrele OFSD Argeş iau contact cu femei care au fost alese fie primari, fie parlamentari sau sunt în funcţii de miniştri şi care le împărtăşesc din experienţa lor personală. În acest fel se încearcă stimularea implicării femeilor de a deveni candidate pentru diverse funcţii, în perspectiva alegerilor din 2016. La eveniment au fost prezente preşedintele organizaţiilor locale de femei ale PSD Argeş. Prima invitată în cadrul proiectului a fost Mariana Gîju, primarul comunei Cumpăna din Constanţa (cu circa 15.000 de locuitori), vicepreşedinte al Asociaţiei Comunelor din România şi al Organizaţiei Naţionale a Femeilor Social-Democrate.

„Este pentru prima dată în viaţa mea când sunt invitată să particip la un asemenea eveniment. Este important să ne exprimăm experienţele pe care le-am trăit, să învăţăm cum desfăşoară activitatea politică o femeie, dar şi cum să depăşim toate obstacolele şi să le demonstrăm bărbaţilor că şi noi putem face ce fac ei. Femeile trebuie să aibă încredere în forţele lor proprii, dar şi să muncească alături de bărbaţi, cot la cot. Important este să facem echipă cu bărbaţii şi să îi convingem, prin portofoliul realizărilor personale, că merităm să candidăm. În România sunt în acest moment 104 femei primar, dintre care 48 sunt social-democrate. Motto-ul meu este „Acţiune, fermitate, determinare”, a declarat Mariana Gîju, în deschiderea evenimentului.

„Indiferent de funcţia ocupată, o femeie are capacitatea de a-şi asuma proiecte care să aducă bine pentru comunităţile din care fac parte. Putem avea încredere în forţele noastre, pentru că dacă alte colege au reuşit, noi de ce nu am reuşi? Pentru anul 2016 trebuie să aducem cât mai multe voturi pentru ca PSD să rămână principala forţă politică a judeţului. Prin acest proiect lansat astăzi avem posibilitatea de a învăţa unele de la altele şi, astfel, să progresăm. Organizaţia de femei a PSD Argeş trebuie să fie un pol de seriozitate şi resurse umane pentru politica din Argeş, a declarat Simona Bucura Oprescu. În perioada următoare vor fi invitate în cadrul proiectului de pregătire „Mentorat pentru decizie” Maria Precup, primarul oraşului Reghin, Olguţa Vasilescu, primar al municipiuluiu Craiova, Rodica Nassar, preşedinte al PSD Sector 2 Bucureşti şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Rovana Plumb, preşedinte OFSD şi ministrul Muncii, europarlamentarul Viorica Dăncilă, preşedinte al delegaţiei PSD din Parlamentul European.

 

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie