35.2 C
Campulung Muscel
marți, 16 iulie, 2024

(P) Cei mai mari top 3 marcatori din industria fotbalului

Alte Știri

(P) Cei mai mari top 3 marcatori din industria fotbalului.

Fotbalul a încetat de multă vreme să mai fie un sport ca oricare altul, este o adevărată industrie. Reprezentat la scară planetară, practic nu există loc pe acest pământ unde fotbalul să nu fie prezent şi să nu fie practicat de o mulţime de oameni.

Şi pentru că sunt atât de mulţi oameni care îl practică, este imposibil că dintre aceştia să nu iasă în evidenţă staruri care fac deliciul publicului larg şi fanilor. În acest articol ne vom opri asupra celor mai buni marcatori din industria fotbalului, le vom studia reuşitele şi vom încerca să vedem împreună cum au ajuns la asemenea performante uriaşe.

Cristiano Ronaldo

Dacă vroiai un exemplu că fotbalul este o adevărată industrie, exemplul Cristiano Ronaldo ar trebui să fie de ajuns. La rândul lui o adevărată industrie, CR7 produce sute de milioane de dolari atât din activitatea sportivă cât şi din propriile afaceri.

Şi totul se datorează talentului nativ cu care acest jucător portughez a fost înzestrat de la mama natură. S-a născut în 5 februarie 1985 în oraşul Santo Antonio, un cartier din oraşul Funchal, Portugalia.

Deja la 6 ani pasiunea sa pentru fotbal era evidentă aşa că tatăl său îl aduce în echipa de amatori Andorinha la vârsta de 8 ani . După numai 2 ani semnează cu clubul local Nacional pentru ca imediat să participe la selecţia organizată de către prestigiosul club de fotbal Sporting Lisabona.

(P) Cei mai mari top 3 marcatori din industria fotbalului

Astăzi poţi face predicţii fotbal care să îl implice dar la vremea respectivă nimeni nu avea să estimeze cariera prodigioasă care tocmai se deschidea în fața jucătorului. Şi astăzi are cu ce se lăuda, este cel mai prolific marcator din toate timpurile.

Ca şi o curiozitate, antrenorul român Ladislau Boloni l-a promovat pe Ronaldo la echipa mare a clubului atunci când acesta avea doar vârsta de 16 ani. Cristiano începe de atunci să îşi arate adevărata valoare şi este imediat cooptat în echipa de juniori a Portugaliei.

Este imediat remarcat de toţi specialiştii în fotbal şi adus în 2003 de către Sir Alex Ferguson la echipa Manchester United. Se consacră cu adevărat la echipa spaniolă Real Madrid, trece şi pe la Juventus şi se reîntoarce la clubul englez pentru o perioadă scurtă de timp.

Este primul fotbalist portughez care  a câştigat Balonul de Aur de 5 ori şi al 2-lea după Messi cu 3 Ghete de Aur. În tot acest periplu CR7 marchează nu mai puţin de 834 de goluri în toate competiţiile, devenind cel mai bun marcator din lume.

Lionel Messi

La concurenţă acerbă cu Ronaldo, Messi este actualmente jucătorul echipei franceze PSG şi ocupă postul de mijlocaş şi atacant. Se naşte în anul 1987 la data de 24 iunie şi la fel ca şi Ronaldo începe să practice fotbalul de la o vârstă fragedă, la 5 ani.

Povestea se aseamănă cu a lui Ronaldo, pentru că tot tatăl îl aduce la Grandiolli, clubul pe care de altfel acesta îl antrena. La 11 ani însă Mesii avea să aibă parte de o cotitură majoră în viaţa sa, fiind diagnosticat cu deficit de hormon de creştere.

Clubul River Plate era interesat de talentul lui Messi dar nu îşi permite să îi plătească tratamentul de 900 de dolari/lună aşa că renunţă la a-l aduce în club. Din fericire află de acest lucru Carles Rexach, directorul sportiv al clubului FC Barcelona şi în acest fel Messi ajunge în echipa de juniori catalană.

Messi îşi face debutul la echipa mare în meciul cu FC Porto la 16 ani şi jumătate devenind al 3-lea cel mai tânăr jucător care a jucat pentru Barcelona. Se consacră ca fotbalist la acest club la care joacă 17 ani, din anul 2004 până în anul 2021.

Câştigă în carieră 3 Ghete de Aur, 7 trofee de balonul de Aur FIFA şi anul trecut câştigă şi Campionatul de Fotbal Mondial. Şi pentru că tema articolului este numărul de goluri marcate, Messi se poate lăuda cu un număr de 805 goluri şi îi suflă constant în ceafă rivalului sau dintotdeauna, Cristiano Ronaldo.

Pele

Nu putem face acest top de cei mai buni marcatori din lume fără a îl pomeni pe legendarul jucător brazilian, Pele. Edson Arantes do Nascimento se naşte la Sao Paolo, Brazilia şi debutează în fotbal la vârsta de 15 ani la echipa de club Aantos şi la 16 ani pentru naţionala Braziliei.

Este considerat cel mai bun fotbalist din toate timpurile şi declarat în Brazilia erou naţional. Deţine 3 titluri de campion mondial, fiind până astăzi singurul jucător de fotbal din întreaga lume care a obţinut această performanţă.

În anul 1999 este desemnat Jucătorul Secolului din Lume de către Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului şi declarat printre cei mai influenţi 100 de oameni din secolul XX de către renumita revistă Time.

Deşi statistică oficială îl clasează pe locul 4 în topul celor mai buni marcatori din lume cu 765 de reuşite, Pele este creditat cu un număr de 1281 de goluri marcate în 1363 de meciuri inclusiv amicale, lucru pentru care a intrat în Cartea Recordurilor.

După trecerea sa de curând în nefiinţă, numele Pele a fost inclus în dicţionarul brazilian Michaelis ca adjectiv, care defineşte pe cineva ieşit din comun, care nu poate fi egalat de nimeni şi de nimic.

Concluzie

Fără îndoială că nume precum Pele, Ronaldo sau Messi vor rămâne pentru totdeauna în istoria fotbalului mondial. Performanţele acestora sunt greu de egalat însă aceasta este şi frumuseţea jocului de fotbal, niciodată nu şti ce îţi rezervă viitorul şi câţi Pele , Ronaldo sau Messi ne vor delecta şi în viitorul nu tocmai îndepărtat.

 

Ultimele Știri

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos. Prefectul Dragoș Predescu face vizite de...

Alte știri din aceeași categorie