a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

9.2 C
Campulung Muscel
miercuri, 22 martie, 2023

Panouri voltaice doar cu buletinul

Alte Știri

Panouri voltaice doar cu buletinul. Se schimbă regulile în privința panourilor fotovoltaice. Ce trebuie să știe românii despre programul „Casa Verde”.

O firmă le va instala sistemul și va obține finanțarea de la stat. Îndată ce va dovedi că lucrarea este terminată. Ideile se regăsesc într-un ghid al proiectului „Casa Verde”, prezentat parlamentarilor. Reprezentanții companiilor de instalații spun că măsurile anunțate vor scumpi sistemele care produc energie verde.

Panouri voltaice doar cu buletinul

Anul trecut, Administrația Fondului pentru Mediu a fost depăşită de numărul mare de cereri venite din partea cetăţenilor, care au vrut să îşi monteze pe case panouri fotovoltaice. Pentru acest an, reprezentanţii instituţiei au decis ca analiza şi aprobarea dosarelor să fie trecută în responsabilitatea firmelor care montează sistemele.

Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu: „Se va adresa direct Administraţiei Fondului pentru Mediu prin intermediul unei aplicaţii. Având nevoie doar de buletin, va completa un chestionar foarte simplu, cinci, șase întrebări, în cadrul acelei aplicaţii informatice. Acele firme vor fi acreditate de AFM, iar evaluarea propriu-zisă o vor face aceste firme”.

Panouri voltaice doar cu buletinul

Oamenii care vor dori să acceseze cei 25.000 de lei puşi la dispoziția fiecărei gospodării se vor înregistra într-o aplicație. În termen de 90 de zile, vor primi pe mail numele mai multor companii acreditate să instaleze sisteme fotovoltatice și vor alege cu cine vor să lucreze.

Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu: În momentul în care instalatorul va încărca în aplicație factura și certificatul de racordare, care reprezintă un proces verbal de terminare a lucrării, Administrația Fondului pentru Mediu va face plata într-un termen de 45-60 de zile”.

Aplicația pentru înregistrarea solicitărilor va fi gata în martie, iar până atunci ar trebui să fie acreditate şi firmele care vor putea instala panourile. Reprezentanții acestor companii nu au fost cooptate pentru a redacta ghidul cu noile măsuri și spun că modificările nu vor face decât să crească prețul sistemelor. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Îți vine să urli! Cât e pensia după 35 de ani de cotizat la Stat

Îți vine să urli! Cât e pensia după 35 de ani de cotizat la Stat. De-a lungul timpului, majoritatea...

Alte știri din aceeași categorie