30 C
Campulung Muscel
miercuri, 19 iunie, 2024

Pedeapsa primarului Călin Andrei nu-i surprinde pe musceleni

Alte Știri

Joi, Curtea de Apel Bucureşti a decis că primarul municipiului Câmpulung, Călin Ioan Andrei se face vinovat în „Dosarul Şcolilor”, atunci când Consiliul Judeţean Argeş a accesat un program de finanţare nerambursabilă în sumă de 900.000 euro, având ca obiectiv efectuarea de lucrări de reabilitare sau reconstrucţie a patru unităţi şcolare de pe raza judeţului Argeş, respectiv din municipiile Câmpulung, Curtea de Argeş şi comuna Budeasa, pe motiv că ar fi fost afectate de inundaţiile din perioada aprilie – august 2005 şi l-au condamnat pe acesta la trei ani de închisoare cu suspendare şi pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi. Curtea de Apel Bucureşti a mai decis ca Nicolescu, Nicuţ, Ştefan, Andrei, Despan şi Grigore să plătească Ministerului Finanţelor peste 880.000 de euro, iar Grigore să achite 260.800 de euro, sume care reprezintă prejudiciul adus statului.

Părerile câmpulungenilor sunt împărţite în ceea ce priveşte decizia instanţei

Şocul cel mai mare pentru unii a fost arestarea fostului preşedinte al CJ Argeş: „Nu mă aşteptam să îl aresteze pe Nicolescu, credeam că o să îl lase liber, e bolnav, e bătrân, dar înseamnă că a greşit el ceva de a primit pedeapsa asta”, spune un bărbat din Câmpulung.

Am încercat să aflăm cum văd muscelenii decizia Curţii de Apel, în ceea ce-l priveşte pe primarul Călin Andrei. Oamenii care aflaseră deja de sentinţă nu păreau afectaţi: „A primit pedeapsă? Şi ce să plece de la primărie, să se ducă la puşcărie, au furat de au rupt toţi, de asta e oraşul ăsta aşa de prăpădit…uite şi parcurile în ce hal sunt, alt proiect pe fonduri care e pe butuci…o să îl ia şi pentru mizeria asta de proiect, sunt sigur. A distrus oraşul… să se ducă după Nicolescu!”, spune un câmpulungean.

O femeie spune că nu îi poate fi milă de cei care au fost implicaţi în dosar: „Ce să vă spun… eu am 700 de lei pensie după 40 de ani de muncă… ei fură milioane de euro şi noi să le plângem de milă? Nu e posibil aşa ceva. Dacă judecătorii spun că a greşit, atunci aşa e. Nu judecăm noi”, spune aceasta.

Un alt câmpulungean spune că investiţia de la Colegiul Naţional Dinicu Golescu, trebuia făcută: „Nu cred că a greşit nici Andrei nici Nicolescu. Au accesat fonduri pentru o şcoală. Am vorbit ieri cu domnul primar şi era trist de decizie, eu îi sunt alături pentru că nu a greşit”, spune bărbatul.

Ultimele Știri

Tânărul de succes din Argeș care conduce un imperiu evaluat la peste 400 de milioane de euro

Tânărul de succes din Argeș care conduce un imperiu evaluat la peste 400 de milioane de euro. Familia Trandafir...

Alte știri din aceeași categorie