6.3 C
Campulung Muscel
marți, 20 februarie, 2024

Pensie halucinantă. După 35 de ani de muncă cu toate dările la Stat

Alte Știri

Pensie halucinantă. După 35 de ani de muncă cu toate dările la Stat. Conform legislaţiei în vigoare, pentru a primi pensie de la stat, stagiul de cotizare trebuie să fie de cel puțin 15 ani, iar cel complet este de 35 de ani.

Ce pensie va primi un român care a lucrat 35 de ani cu carte de muncă. În momentul de față, vârsta de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați. Și de 63 de ani pentru femei. Iar la un stagiu de cotizare de 35 de ani calcul arată o situaţie surprinzătoare.

Pensie halucinantă. După 35 de ani de muncă cu toate dările la Stat

Astfel, conform unui calcul realizat de ziarulromanesc.de, în decursul celor 35 de ani de cotizare un român reușește să vireze către bugetul de stat aproximativ 50.000 de euro. Iar după pensionare primește în medie aproximativ 30.000 de euro. Asta sub formă de pensie de la stat. Astfel, aproximativ 20.000 de euro rămân la statul român!

Legislaţia prevede ca românii cu carte de muncă să cotizeze la sistemul public de pensii cu 21,25% din salariu. Dacă luăm exemplul salariului minim pe economie actual, de 3.000 de lei brut, aproximativ 595 de lei sunt direcționați în fiecare lună către sistemul de pensii. După 35 de ani de muncă, dacă salariul ar rămâne constant, un român ar primi o pensie de aproximativ 1.260 de lei lunar.

Pentru a vă calcula viitoarea pensie, este important să știți că aceasta se determină. În prezent, prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat cu valoarea unui punct de pensie.

Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determină prin împărţirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numarul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare. Numărul de puncte realizat în fiecare lună se însumează. Iar prin împărţirea la 12 rezulta punctajul anual al asiguratului în anul respectiv.

Punctajul lunar se calculează prin raportarea câştigului salarial brut. Sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale, la câştigul salarial mediu brut din luna respectivă.

Ultimele Știri

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel. Adrian Bughiu, numit și...

Alte știri din aceeași categorie