3 C
Campulung Muscel
luni, 4 martie, 2024

Pensionarii – cei pe a căror muncă s-a clădit România – afirmă, la unison, că le-a ajuns cuțitul la os

Alte Știri

Pensionarii – cei pe a căror muncă s-a clădit România – afirmă, la unison, că le-a ajuns cuțitul la os. Intenția Guvernului PNL de a nu majora pensiile la 1 septembrie decât cu 10%, deși Parlamentul, la inițiativa PSD, a aprobat o lege de majorare a acestora cu 40%, reprezintă o bătaie de joc la adresa acestor oameni, o acțiune cinică dacă ne gândim la tunurile financiare pe care le-au dat liberalii și acoliții lor în pandemie.

Astfel, asociaţiile de pensionari anunţă proteste de stradă în septembrie şi acţiune în instanţă dacă Executivul nu creşte pensiile cu 40%.
Cele trei organizaţii care au făcut anunțul sunt Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională “Unirea” a Pensionarilor din România, care susţin că reprezintă interesele a aproape 5 milioane de pensionari.

Cele trei federaţii naţionale au organizaţii de pensionari în toate oraşele, municipiile reşedinţă de judeţ, în oraşele din judeţele respective şi într-o serie de localităţi rurale.
Oamenii susțin că au fost “ignoraţi, am putea spune chiar desconsideraţi de către Guvern”.
Respectați legea, domnilor guvernanți! Respectați-i și pe cei care au muncit o viață întreagă și care merită, cu prisosință, un trai mai bun!, se arată într-un comunicat de presă remis redacției noastre de PSD Argeș.

foto arhivă

Ultimele Știri

De ce după recalculare e șoc la pensii? Exemplu, pensionari cu 27 ani lucrați, 5.500 lei pensie. Altul: 43 ani munciți, 3.100 lei

De ce după recalculare e șoc la pensii? Exemplu, pensionari cu 27 ani lucrați, 5.500 lei pensie. Altul: 43...

Alte știri din aceeași categorie