Peste 400 de sancţiuni aplicate în două zile!
Peste 400 de sancţiuni aplicate în două zile!

Peste 400 de sancţiuni aplicate în două zile!

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate în zilele de vineri și sâmbătă, au fost aplicate 412 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 110.000 de lei.

Totodată, în cele două zile au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 30 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

„Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în orice deplasare, astfel încât să nu creeze întâmplări neașteptate pentru ceilalți participanți la trafic.

Pentru participanții la trafic pe două roti, un lucru foarte important este echipamentul de protecție, alături de un comportament predictibil pentru cei din jurul lor.

Pietonilor le recomandăm să nu se expună pericolului prin traversări prin loc nepermis, se asigure că intenția de a traversa a fost observată și că șoferii pot opri în condiții de siguranță.

De asemenea, conducătorilor auto care pleacă la drum lung, specific perioadei de vacanță, să facă pauze periodice și să păstreze o distanță mai mare în trafic față de autovehiculele care circulă în față.

Reamintim despre respectarea limitelor de viteză, dar și despre efectul nefast al consumului de alcool”, transmite IPJ Argeş.

About The Author

Related posts