-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 10 decembrie, 2023

Peste 650 de elevi din șapte județe urmează programul de educație „Drum sigur – ABCdar rutier” în 2017

Alte Știri

București, 7 martie 2017 Holcim România, în parteneriat cu Junior Achievement (JA) România, continuă și extinde programul „Drum sigur – ABCdar rutier” lansat in 2015, prin care încurajează elevii de clase primare să învețe regulile de circulație și să își dezvolte un comportament rutier responsabil.

  • 665 de elevi din 16 școli din județele Argeș,  Bihor, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Ilfov și Timiș  sunt incluși în program.
  • 41 de angajați Holcim România se implică în calitate de consultanți voluntari în program pentru a învăța elevii cum să fie în siguranță pe drumurile publice.

În perioada februarie – mai 2017, 665 de elevi din 16 școli învață regulile de deplasare în siguranță pe drumurile publice, respectarea regulilor de circulație și adoptarea unei atitudini preventive în cadrul programului Drum Sigur – ABCdar rutier, dezvoltat pe baza programei de educație rutieră elaborată de Ministerul Educației și Cercetării Științifice în anul 2015.

Angajații Holcim România se implică activ în comunitățile în care își desfășoară activitatea, 41 dintre ei fiind consultanți voluntari, în cadrul programului, pentru elevii din clasele a III-a și a IV-a, cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 ani. Consultanții voluntari susțin activități practice și jocuri interactive de circulație rutieră în sălile de curs, facilitând astfel înțelegerea elevilor asupra regulilor de circulație și a modului în care aceștia pot preveni accidentele rutiere.

Prima activitate demarată este cea de prevenire a incidentelor rutiere, modul în cadrul căruia elevii trebuie să identifice reguli de circulație în condiții speciale, precum drum fără trotuar sau traversarea unei străzi în lipsa unui semafor. Elevii sunt stimulați să își exprime liber propriile opinii cu privire la siguranța în trafic și să identifice norme de conduită ca pietoni în trafic, reguli de circulație, precum și eventualele consecințe ale nerespectării acestora.

„Siguranța este una dintre valorile noastre de bază și constituie un pilon principal al strategiei Holcim România. Punem accent pe securitate atât în cadrul operațiunilor noastre, cât și în cadrul comunităților în care ne desfășurăm activitatea. Prin programul de educație și implicare în comunitățile locale Drum Sigur – ABCdar rutier, ne dorim ca elevii să dobândească experiențe și cunoștințe utile în ceea ce privește gestionarea corectă a situațiilor de risc rutier sporit și să își asume astfel rolul de promotori ai comportamentului preventiv în trafic, pentru ei și pentru cei din jurul lor.”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.

În anul 2016, Drum Sigur – ABCdar rutier a ajuns în nouă localități rurale și urbane din patru județe (Argeș, Bihor, Cluj și Dâmbovița), la 550 de elevi din clasele primare care au învățat cum să fie în siguranță pe drumurile publice.

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro și pagina de Facebook:

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație economică, antreprenorială și financiară, de etică și responsabilitate socială, de sănătate și viață activă. 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate gratuit de peste 280.000 de elevi din 1.600 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și datorită susținerii financiare din partea comunității de afaceri.

Web: www.jaromania.org | Facebook: https://www.facebook.com/JuniorAchievementRO

Ultimele Știri

Locuitorii unei comune din Argeș, baricadați în case, din cauza unei mâini găsite, o bucată dintr-un cadavru uman!

Locuitorii unei comune din Argeș, baricadați în case, din cauza unei mâini găsite, o bucată dintr-un cadavru uman! O...

Alte știri din aceeași categorie