PLAN ROŞU DE INTERVENŢIE în Muscel…
PLAN ROŞU DE INTERVENŢIE în Muscel…

PLAN ROŞU DE INTERVENŢIE în Muscel…

PLAN ROŞU DE INTERVENŢIE în Muscel… Accident rutier grav la tuneluri feroviare, cu victime multiple și declanșarea Planului Roșu de Intervenție, în Valea Mare Pravăț.

Mâine, 27.03.2018, de la ora 10.00 se va desfăşura un exerciţiu cu forțe în teren pentru gestionarea unei situații de urgență determinată de producerea unui accident grav pe căile de transport feroviar, cu victime multiple și declanșarea Planului Roșu de intervenție.

Exerciţiul pornește de la scenariul în care o garnitură feroviară, cu trei vagoane și 5 oameni la bord, încărcată cu var, în timp ce traversa tunelul din localitatea Valea Mare Pravăț, a deraiat și a lovit pereții laterali ai tunelului, care s-au prăbușit parțial.

Totodată, un incendiu puternic izbucnește la vagonul automotor.

Scenariul presupune și gestionarea altor două situații de urgență care se produc în aproximativ același timp, în  apropiere: un accident rutier, cu persoane încarcerate (mașină cu 5 pasageri, care s-a răsturnat pe calea ferată de la aproximativ 4 m înălțime) și 3 turiști surprinși de un torent format în urma precipitațiilor, în zona Mateiaș.

Exerciţiul va angrena personal al  ISU ARGEŞ, reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei, Regionalei CFR Craiova – Secția L1 Pitești, Serviciului Județean de Ambulanță, Comitetului Local pentru Situații de Urgență Valea Mare Pravăț și Salvamont Argeș.

 

About The Author

Related posts