16.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 18 mai, 2024

PLOPUL NEGRU – planta vindecătoare a lunii FEBRUARIE!

Alte Știri

În scopuri medicinale se folosesc muguri vegetativi, recoltaţi în lunile februarie-aprilie, când încep să se umfle, înainte de creşterea frunzelor. În speță, mugurii plopului negru sunt cei care ajută la vindecarea nenumăratelor boli. Iată care sunt proprietățile acestora: antibacterian şi antifungic puternic, antiinflamator bun, antiseptic intestinal şi urinar foarte puternic, antiviral mediu, diuretic bun, depurativ mediu-slab, febrifug mediu, hemostatic mediu, inhibă formarea şi dezvoltarea tumorilor, favorizează procesele de regenerare, reglator al activităţii hormonale, stimulent imunitar bun, antiseptic puternic, stimulent puternic al imunităţii locale, cicatrizant puternic, favorizează cicatrizarea estetică, inhibă proliferarea celulelor maligne, anti candidozei, anti hemoroidal.

Afecţiuni tratate cu muguri de plop negru: gripe şi răceli, afecţiuni respiratorii, dureri de cap şi febră, guta, reumatism, cancer, afecţiuni stomacale, afecţiuni ale ficatului şi bilei, colite şi enterocolite.

Tratamente naturiste cu muguri de plop negru: gripă şi guturai – se administrează pulbere de muguri de plop –câte o jumătate de linguriţă de 6 ori pe zi.

Dureri de gât, bronşită, amigdalită, tuse – se administrează pulbere de muguri de plop. Se asociază cu pulbere de salvie –pentru durerile în gât se va face gargară cu tinctură de muguri de plop diluată în puţină apă.

Pentru cistită, infecţii renale – se administrează tinctură de muguri de plop. Elimină infecţia, reduce senzaţia de arsură sau usturime la urinare şi favorizează cicatrizarea ţesuturilor lezate şi inflamate pentru a obţine un efect puternic se combina cu tinctură de ienupăr şi se administrează diluată în apă deoarece stimulează diureza.

 Dureri de cap, accese de febr㠖 se administrează pulbere de muguri de plop. pentru cei care au stări febrile se da din 2 în 2 ore, câte un vârf de cuţit de pulbere din muguri, în timpul unei zile.

Gută, reumatism –se administrează pulbere de muguri de plop într-un tratament care trebuie să dureze minim trei luni.

Pentru afecţiunile tumorale benigne –se administrează pulbere de muguri de plop. Este adjuvant în afecţiuni precum: fibromatoze uterine, mastoze fibrochistice, noduli mamari – tratamentul durează 2 luni.

Pentru boala canceroas㠖se ţine o dietă vegetariană în acelaşi timp. Se administrează o linguriţă rasă de muguri de plop de 4 ori pe zi, pe stomacul gol minim 3 luni de zile.

Ulcerul gastric –pulberea de muguri de plop are efect cicatrizant şi protejează pereţii gastrici. Se fac cure de câte 3 săptămâni în perioadele de criză şi primăvara. Se ia câte o jumătate de linguriţă de 3-4 ori pe zi, înainte de mese.

Mugurii de plop sunt un bun adjuvant în toxiinfecţii alimentare –se administrează 50 de picături de tinctura pe o felie de pâine uscată, de 5-6 ori pe zi. Are efect antiinfecţios puternic, reduce febră, şi întăreşte imunitatea. Tratamentul durează 2 săptămâni.

Ultimele Știri

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto. Portează-te la DIGI cu mai multe...

Alte știri din aceeași categorie