-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 29 ianuarie, 2023

Poliţiştii vs hoţii de material lemnos! Lupta continuă!

Alte Știri

Poliţiştii vs hoţii de material lemnos! Lupta continuă!

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești- Biroul Județean Argeș, au constatat că reprezentanții unui ocol silvic privat au emis documente privind exploatarea de masă lemnoasă, fără ca acestea să corespundă cu exploatările realizate în fapt.

În urma verificărilor privind legalitatea activităților de exploatare forestieră și a actelor de punere în valoare referitoare la acestea, s-a stabilit că reprezentanții instituției în cauză ar fi întocmit, în mod fictiv, 3 acte de punere în valoare, folosite pentru justificarea provenienței materialelor lemnoase, fără ca acestea sa corespundă locului de unde a fost realizată exploatarea forestieră, în beneficiul unei societăți comerciale cu sediul în comuna Vulturești.

În urma verificărilor a fost întocmit un dosar penal, referitor la întocmirea de către tehnicianul silvic din cadrul ocolului silvic în cauză, a celor trei acte de punere în valoare ce nu corespund realității.

Cercetările se desfășoară sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic, conform art. 322 și 325 din Codul Penal.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate la firma care a utilizat documentele în cauză, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 35.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, ca urmare a expedierii în baza respectivelor documente de proveniență a cantității totale de 296,50 mc lemn foc, din speciile fag, carpen, anin negru și plop. Totodată, a fost luată măsura complementară de confiscare valorică a materialului lemnos în cauză, având o valoare de 49.392,68 de lei.

Ultimele Știri

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită. Cei doi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă...

Alte știri din aceeași categorie