11.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 25 mai, 2024

Prefecţii Argeşului, marca ,,I.T.M”

Alte Știri

La vârsta de 35 de ani, actualul prefect al judeţului Argeş, Mihai Oprescu se poate lăuda cu un CV chiar impresionant, având deja rubricile marcate, de funcţiile de director, cadru didactic universitar, om politic şi prefect. Mihai Oprescu are două licenţe, trei masterate şi o diplomă de doctor în Drept Constituţional şi instituţii politice, studii politice şi diplomatice.

De jos a ajuns în vârf!

Primul său loc de muncă, al actualului prefect Mihai Oprescu a fost de preparator universitar la Universitatea de Stat din Piteşti, obţinut imediat după terminarea primei facultăţi, Administraţie Publică, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept, în anul 2002. După cinci ani, a avansat în ierarhia didactică la gradul de asistent universitar şi a schimbat universitatea, plecând la „Brâncoveanu”. În luna februarie, a anului 2012 a ajuns lector, predând până în prezent la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, cursuri de Drept internaţional public şi Protecţia internaţională a drepturilor omului. În luna noiembrie, a anului 2003, Mihai Oprescu s-a angajat ca inspector de specialitate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, iar în perioada mai 2007 şi martie 2008 a fost inspector de muncă debutant la aceeaşi instituţie. Luna martie, a anului 2008 a fost perioada pentru prima sa funcţie de conducere: director executiv adjunct la A.J.O.F.M, iar în luna noiembrie, aceeaşi an a fost avansat ca director executiv al instituţiei, funcţie ocupată până în luna mai, a anului 2009. Din luna ianuarie până în luna septembrie 2010, Mihai Oprescu a fost şeful biroului de măsuri active din cadrul A.J.O.F.M, după care a devenit director de resurse umane, juridic, prevenire şi protecţie la Salpitflor Green Piteşti. În luna august, a anului 2012 a fost numit inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş, până săptămâna trecută când a primit funcţia de prefect.

Cariera politică i-a adus renume

În activitatea politică, Mihai Oprescu s-a remarcat ca o tânără speranţă a PSD Argeş, partid din partea căruia a fost ales consilier local la Piteşti, la alegerile din vara anului 2012. Din cauza incompatibilităţii dintre funcţia de consilier local şi cea de funcţionar public, a renunţat la cea dintâi, după numai două luni de la alegeri. Săptămâna trecută, Mihai Oprescu a fost învestit în funcţia de prefect al judeţului Argeş.

Fostul prefect, Cristian Soare director la I.T.M

Fostul prefect, Cristian Soare a fost propus pentru conducerea I.T.M Argeş, în locului actualului prefect Mihai Oprescu. Cristian Soare a mai condus această instituţie pe timpul guvernării PNL, iar în prezent pentru profesionalismul de care a dat dovadă, a fost propus în această funcţie chiar de PSD-işti. În oglindă cu Mihai Oprescu, se pare că Soare Cristian a avut şi are aceeaşi linie de destin, pe carieră. Cristian Soare are două mastere şi doctoratul. În perioada anilor 1999-2001 a fost director la A.J.O.F.M, între anii 2001-2005, a deţinut funcţia de director al managementul pieţii muncii, tot la A.J.O.F.M. În perioada iunie 2005- aprilie 2009, Cristian Soare a ocupat funcţia de inspector-şef la I.T.M, iar în perioada 2009- mai 2012, nu a părăsit instituţia, ci a deţinut funcţia de conducere ca şef serviciu control securitate şi sănătate în muncă. Din vara anului 2012 până în luna martie 2014, Cristian Soare a deţinut funcţia de prefect al judeţului Argeş.

Ultimele Știri

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel. Deschis recent în orașul de...

Alte știri din aceeași categorie