Preţurile din „brânzăria” de la Pitești, mai mici decât în pieţele din oraşe

Preţurile din „brânzăria” de la Pitești, mai mici decât în pieţele din oraşe

Până la sfârșitul anului se va deschide prima „brânzărie” la Pitești. Prețurile vor fi mai mici decât în pieţele din oraşe. Prima „brânzărie de stat” din oraş, a fost cea inaugurată luni de către ministrul Agriculturii, Petre Daea şi ministrul Turismului, sibianul Bogdan Trif.

Ministrul Petre Daea a promis că va prelua modelul de la Sibiu şi va deschide până la finalul anului, câte un magazin asemănător, în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ.

 „Facem ceea ce am promis. (…) trebuie să facem acea verigă care asigură preluarea produselor de la fermieri, aducerea lor în magazine bine puse la punct, controlate, şi evident prezentate consumatorilor pentru a putea fi valorificate. Aici urmărim câştigul, pe de o parte al producătorului, cât şi al consumatorului, statul a intervenit cu această verigă. (…) Astăzi am pornit pentru prima dată în România, din această zonă, unde sibienii, producătorii s-au organizat rapid şi am putut realiza acest magazin micuţ, dar el este suficient de expresiv şi suficient de valoros pentru oamenii care au adus produsele aici să le valorifice. Vom face acest lucru în toată ţara. În zilele următoare o să deschidem la Bucureşti, în Craiova, în Slatina, la Piteşti, la Timişoara, în Teleorman, peste tot. Până la sfârşitul anului, să avem (…) în fiecare capitală de judeţ câte un magazin şi nu numai”, a explicat luni, la Sibiu, ministrul Petre Daea.

 

About The Author

Related posts