17.4 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 23 septembrie, 2023

Primarul Nicolae Barbu de la Valea Vaşului vrea şase poduri în comună…

Alte Știri

Primarul Nicolae Barbu de la Valea Iaşului vrea şase poduri în comună…Mai mult decât atât doreşte să extindă reţeaua de canalizare, pentru că în prezent este de 90%.

Cum nu are la bugetul local bani suficienţi pentru aceste investiţii a depus 9 proiecte la Ministerul Dezvoltării. Anul trecut a avut doar un singur proiect care i-a fost respins pentru că a fost destul de amplu!

 

,,Am depus nouă proiecte la Ministerul Dezvoltării. Și aici mă refer la două proiecte pentru canalizare, cu precizarea că am crezut că este corect să te prezinți la Minister cu un singur proiect bine argumentat, ceea ce s-a dovedit că nu este bine și nu am obținut finanțare în 2017, drept pentru care am împărțit pe zone cei 17 km de canalizare. Circa jumătate din aceștia vor fi pentru satele Borovinești, Bărbălătești, în totalitate, și o mică parte din satul Ungureni. Al doilea proiect cuprinde satele Cerbureni, Mustățești și Valea Uleiului. În ultimele două sate canalizarea este realizată în proporție de 90%”, a declarat primarul Nicolae Barbu.

Administraţia publică a mai depus 6 proiecte pentru construcția de poduri, după cum urmează: patru în satul Ungureni, unul în satul Borovinești și încă unul în satul Cerbureni. 

Iar a noua investiție pe care a solicitat-o primarul Barbu este un dispensar uman care să se adreseze direct satelor Cerbureni, Mustățești și Valea Uleiului. Solicitarea este și pentru dotările necesare. Dispensarul se va face în satul Mustățești.

Totodată, administrația locală  din Valea Iașului mai are în vedere și un proiect pe fonduri europene pentru asfaltarea a 20 – 25 de kilometri de drumuri comunale și locale.

Ultimele Știri

Incendiu la o locuință din Aninoasa! Pericol major

La 112 s.a sesizat faptul că, în comuna Aninoasa, a izbucnit un incendiu la o locuință și este pericol...

Alte știri din aceeași categorie