19.6 C
Campulung Muscel
joi, 30 mai, 2024

Primul job pentru tinerii din Argeş finanţat de Uniunea Europeană

Alte Știri

Comisia Europeană a adoptat în data de 25 februarie 2015, două dintre programele operaţionale ale României, ambele finanţate prin intermediul Fondului Social European. Este vorba de programul operaţional “Capital uman” şi de programul operaţional “Capacitate administrativă”. Programul operaţional pentru capitalul uman va beneficia de un volum de fonduri europene de 4,3 miliarde de euro pentru a ajuta cetăţenii români, inclusiv tinerii, să îşi găsească un loc de muncă, să îşi îmbunătăţească nivelul de educaţie şi de competenţe, precum şi pentru a contribui la reducerea sărăciei şi a excluziunii sociale, la promovarea unor servicii sociale mai bune şi la eficientizarea instituţiilor de pe piaţa muncii. O atenţie deosebită este acordată în cadrul acestui program tinerilor, romilor şi populaţiei din mediul rural.

Programul operaţional pentru capacitatea administrativă va avea la dispoziţie 553 de milioane de euro, pentru a sprijini ameliorarea capacităţii de reacţie a structurilor administrative la nevoile economiei şi societăţii. El are obiectivul de a îmbunătăţi eficienţa, transparenţa şi accesibilitatea administraţiei publice şi a sistemului judiciar din România.

Pentru mai multe informaţii, puteţi contacta Centrul Europe Direct din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş (strada Victoriei, Nr.18), la următoarea adresă de e-mail: europearges@gmail.com.

Ultimele Știri

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal?

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal? Din 2018, încoace angajații...

Alte știri din aceeași categorie