9.2 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Prizonierii unui sistem, cu salarii de mizerie se pregătesc să iasă în stradă! Argeşul este pe primul loc…

Alte Știri

Aproximativ 70% din funcţionarii publici din administraţiile locale, muncesc pe salarii de sub o mie de lei şi spun că le-a ajuns cuţitul la os. Nu mai au, practic, din ce să trăiască. Ei spun că muncesc mai mult în ultimii ani, pentru că o parte din colegii lor au plecat şi nu s-a mai angajat nimeni în loc. În plus, sunt împiedicaţi, prin lege, să muncească în alte locuri sau să îşi deschidă mici afaceri. Practic, spun ei, sunt prizonierii unui sistem care îi ţine captivi, pe cei mai mulţi dintre ei. Cine reuşeşte să îşi găsească un loc de muncă mai bine plătit pleacă, dar cei din mediul rural rămân, pentru că alternative nu prea există. Sindicatul care îi reuneşte pe aceşti funcţionari publici la nivelul judeţului Argeş au anunţat că cer măsuri imediate şi concrete pentru remedierea acestei situaţii.

După aproximativ doi ani de guvernare, suntem amăgiţi cu promisiuni, aşa cum s-a întâmplat şi în campania electorală din 2012, când actualii guvernanţi au câştigat alegerile cu voturile noastre, promiţând că vor modifica legislaţia prin care Guvernele Boc au distrus tot ceea ce sindicatele din România au construit de la Revoluţia din 1989 încoace. Am mai fost păcăliţi şi cu ocazia alegerilor europarlamentare din 2014 de către clasa politică aflată la guvernare”, a declarat liderul de sindicat Stelian Ungureanu.

Sindicaliştii spun că au stabilit, cu ocazia negocierilor cu ministrul delegat pentru dialog social, priorităţile care trebuie soluţionate, dar nu s-a rezolvat nimic şi nici nu s-a constatat că ar exista din partea reprezentanţilor Guvernului României voinţă reală pentru rezolvare. Tot ei spun că pentru alte categorii de bugetari Guvernul a identificat soluţii pentru plata orelor suplimentare, majorarea veniturilor salariale, acordarea voucherelor de vacanţă, dar pentru ei nu, această atitudine fiind considerată discriminatorie. FNSA a hotărât pichetarea Guvernului României, în data de 10 septembrie 2014, între orele 13 şi 15, acţiune la care vor participa 3.000 de membrii de sindicat din întreaga ţară. În perioada 1 – 3 octombrie, biroul federal al FNSA se va întruni în şedinţă pentru a analiza efectele acestor acţiuni, iar dacă se constată aceeaşi stare de fapt va hotărî organizarea altor acţiuni de protest în perioada următoare, până la alegerile prezidenţiale.

Iată care sunt, punctual, revendicările sindicaliştilor:

1. Promovarea proiectului de act normativ pentru modificarea Legii nr. 62/2011, aşa cum a fost discutat şi negociat cu organizaţiile sindicale şi patronale.

2. Reîntregirea veniturilor salariale avute la 31 decembrie 2009.

3. Plata orelor suplimentare şi deblocarea posturilor vacante.

4. Constituirea fondului de premiere în limita a 10% din fondul de salarii, acordarea de premii anuale din economiile la fondul de salarii, acordarea sporurilor de până la 15% pentru personalul care participă în comisiile de specialitate, cum ar fi: comisia de disciplină, comisia paritară, comisia de concurs, etc.

5. Promovarea actului normativ de completare a Legii nr. 84/2012, legea amnistiei fiscale pentru bugetari, privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice, aşa cum a fost iniţiat de către un grup de senatori şi negociată cu F.N.S.A.

6. Trecerea pe grilele de salarizare conform Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi modificarea articolelor privind drepturile de natura salarială şi nesalarială, cu precizarea nominală a acestora.

7. Promovarea unui act normativ prin care să se reglementeze plata despăgubirilor stabilite prin hotărâri judecătoreşti irevocabile de îndată şi integral (şi nu eşalonat), în mod special pentru drepturile de natură salarială, precum şi în cazul concedierilor nelegale.

8. Urgentarea adoptării proiectului de modificare a Legii nr.155/2010 a Poliţiei Locale.

9. Analizarea posibilităţii aplicării cotei progresive de impozitare şi renunţarea la cota unică de impozitare.

10. Instituirea pensiei de serviciu pentru toţi bugetarii care sunt supuşi unor regimuri de incompatibilităţi stabilite prin legi speciale.

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie