10.7 C
Campulung Muscel
miercuri, 29 mai, 2024

Monica Cristea, primul artistul plastic care vrea înfiinţeze o sucursală a Uniunii Artiştilor Plastici la Câmpulung

Alte Știri

De Zilele Câmpulungului, primăria s-a transformat într-un decor primitor de vară, după ce cinci artiste au reuşit să schimbe interiorul instituţiei, pe tot parcursul evenimentului. Vorbim aici de artistul plastic Monica Cristea, cea care şi-a găsit o a doua casă la Câmpulung, dorind să pună bazele unui proiect care să dăinuie pe viitor şi anume să înfiinţeze o sucursală a Uniunii Artiştilor Plastici, în zonă, pentru că nu există pe plan local, un astfel de nucleu de artă.

,,Am vorbit cu domnul primar Călin Andrei şi vreau să pun bazele acestui nucleu de artă, am luat legătura şi cu domnul Constantin de la Cenaclu Negulici. Este păcat, fiecare colţ de aici respiră de artă şi armonie, eu sunt un artist vizual, vă spuneam că de curând am îmbrăţişat arta asta. Prin lucrările mele vreau să transmit pasiunea, starea de bine, energia pozitivă pe care le poate obţine orice om în viaţa lui, eu fac asta din pasiune, mi-am găsit adevărata menire şi să am şansa la o nouă viaţă. În decembrie am participat la un concurs, ,,Devin-o zeiţă a vieţii tale”, a fost un concurs de transformare, am slăbit 15 kg, o transformare venită din interior în exterior şi de atunci mă tot transform, vin spre mine oameni frumoşi cu care armonizez foarte bine Amalia Suruceanu pe care am cunoscut-o din decembrie, din Câmpina, Anca Gheorghiu, Renete, Margareta Anton din Câmpulung, a terminat liceul sportiv aici”, ne-a povestit Monica Cristea.

Cât despre lucrările sale, chiar dacă a intrat de curând în această breaslă a artiştilor plastici, Monica Cîrstea este convinsă că şi-a găsit menirea în viaţă şi cu ajutorul lui Dumnezeu, de-a lungul timpului va bucura sufletul multor oameni cu tot ceea ce transpune în artă.

,,Pictez de mai puţin de un an, în sufletul meu pasiunea este de când eram mică, sunt şi membru al artiştilor plastici şi preşedintă într-un departament, şi anume mă ocup de relaţia cu autorităţile locale. Pictez cu sufletul, sunt foarte determinată şi căutările mele spirituale m-au îndemnat să pictez icoane şi sunt împlinită din punctul acesta de vedere chiar dacă sunt la început. Oraşul Câmpulung este oraşul meu de suflet, pentru că din anul 2009 locuim în vacanţe şi weekend-uri aici, avem o căsuţă pe care eu o numesc colţ de rai. Este şi sursa mea de inspiraţie, liniştea de aici, de la poalele munţilor… Cu ocazia zilelor oraşului şi la invitaţia prietenei şi colegei mele, Margareta Anton ne-am făcut un grup de 5 fete, ce am decorat superb primăria, cel puţin aşa a spus primarul”, a declarat Monica Cristea.

 

 

Ultimele Știri

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc. Este vorba despre Festivalul Internațional...

Alte știri din aceeași categorie