Profesoara Adelina Beldugan de la Colegiul Național Dinicu Golescu. Ce au în comun o poveste de Ion Creangă și educația financiară. La acest colegiu celebru un text literar cunoscut și plăcut de către elevi s-a transformat într-o lecție despre alegeri inteligente, economii și comportamente financiare responsabile.
CITEȘTE ȘI. Când se deschide în Argeș, supermarketul cu prețuri exagerat de mici. În ce loc super tranzitat va funcționa?
- Profesorii care doresc să acceseze materialele educaționale LifeLab trebuie să își creeze un cont pe platforma life-lab.ro. Este o operațiune care înseamnă câteva click-uri, de unde pot descărca resursele propuse de profesorii din program, pentru disciplina pe care o predau. În plus, cei care implementează aceste resurse la clasă vor avea ocazia să participe la sesiuni de formare și evenimente dedicate.
CITEȘTE ȘI. Profesorii din Câmpulung Muscel și nu numai, pot câștiga bani mulți, extra ce au legătură cu școala. Marele anunț a fost făcut de un cunoscut director foarte implicat în activități școlare
- Este în plină derulare Concursul LifeLab, care include două categorii de participare. Profesorii care dezvoltă fișe educaționale pot câștiga 15 vouchere eMAG, fiecare în valoare de 60 EUR, acordate în luna iunie. Pe de altă parte, profesorii care aplică aceste fișe la clasă au șansa de a obține 40 de vouchere eMAG, fiecare în valoare de 100 EUR. Premiile fiind distribuite progresiv, câte 10 pe lună, timp de 4 luni. Regulament și înscriere tot pe platforma life-lab.ro.
CITEȘTE ȘI. Marele anunț al preotului care umple TIR-urile numai de fapte BUNE. Tu ai aflat, ARDEeeeeee
La Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeș, elevii de clasa a V-a au descoperit la îndrumarea profesoarei lor de Limba și literatura română, Adelina Beldugan, că povestea lui Dănilă Prepeleac de Ion Creangă nu este doar un text amuzant. Mai mult decât atât poate fi și un prilej de reflecție asupra deciziilor financiare și a gestionării banilor.
Ora a avut la bază o fișa de lecție oferită tuturor profesorilor în cadrul proiectului LifeLab, care oferă resurse educaționale gratuite pentru integrarea educației financiare la clasă, la orice disciplină.
CITEȘTE ȘI. Operațiune bănoasă în Argeș. A tras din contul unei femei din alt oraș, suma de 45.000 lei
„Copiii sunt întotdeauna deschiși noului, iar cei pe care îi am în spatele meu sunt de clasa a V-a și sunt ca niște bureței care absorb orice informație, mai ales despre educație financiară. Pentru că banii ne interesează pe toți”, a explicat profesoara.
Pornind de la lectura operei lui Creangă, elevii au fost provocați să identifice cuvinte din câmpul lexical al banilor: „bogat”, „sărac”, „ieftin”, „zgârcită”. Apoi, discuția s-a dus către analiza deciziilor luate de Dănilă Prepeleac în poveste: „A făcut niște schimburi care nu l-au avantajat”, a spus un elev, remarcând că personajul „nu a verificat dacă punga era plină sau goală”.
CITEȘTE ȘI. Locuri de muncă ca la PIAȚĂ, în Argeș. Aproape 1000 de posturi vacante ale firmelor scoase la bătaie într-un loc inedit
„Este nevoie să ne gândim de mai multe ori atunci când luăm decizii, mai ales decizii financiare”, a punctat profesoara în fața clasei. Întrebați dacă ei economisesc bani, mai mulți elevi au ridicat mâna, iar unul dintre ei a explicat cum își completează pușculița: „Ne ajutăm părinții la treabă și de obicei mergem cu colindatul”. Continuarea o găsiți AICI.
CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.