18 C
Campulung Muscel
duminică, 28 mai, 2023

Proiectul Ghiţu-Molivişu bate pasul pe loc!

Alte Știri

Autorităţile locale ale judeţului au adus clarificări la proiectul Ghiţu-Molivişu, în sensul că au prezentat concret stadiul proiectului.

În data de 2 iunie, a apărut în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern nr. 448/28.05.2014 privind scoaterea definitivă din fondul forestier naţional, cu compensare, a 11,4 hectare de teren, proprietate publică a comunei Arefu, în vederea realizării obiectivului ”Crearea infrastructurii generale şi specifice activităţilor de turism din arealul climatic Ghiţu–Molivişu, Pârtia de schi A1 şi instalaţia de transport pe cablu aferentă”.

Proiectul constă în realizarea serviciilor de utilităţi publice, adică alimentare cu apă, canalizare şi infrastructură rutieră, amenajarea a două pârtii de schi, una dotată cu instalaţie de transport pe cablu mixtă telegondolă-teleschi şi una dotată cu un covor rulant, precum şi construirea unui observator turistic la 1.620 de metri altitudine. Din proiect face parte şi amenajarea unei turbării în suprafaţă de 27 de hectare, situată la cea mai mare altitudine din Europa. Zona va fi împrejmuită, vor fi realizate alei pietonale şi podeţe peste canale pentru a putea permite accesul vizitatorilor, iar energia necesară pentru iluminatul nocturn va fi asigurat cu panouri solare. În zonă vor fi construite şi două micro-hidrocentrale, care vor asigura o parte din energia electrică necesară staţiunii şi vor putea fi vizitate de turişti. De asemenea, va fi amenajată o bază de agrement la baza uneia dintre pârtii.

Ultimele Știri

Ce calculatoare se cumpără prin programul „Euro 200”. Este obligatoriu un anumit sistem de operare

Ce calculatoare se cumpără prin programul „Euro 200”. Este obligatoriu un anumit sistem de operare. S-a modificat și configurația minimă...

Alte știri din aceeași categorie