16.8 C
Campulung Muscel
marți, 18 iunie, 2024

Răsfăț până la epuizare. Pensionarii primesc abonamente pentru tratament balnear

Alte Știri

Răsfăț până la epuizare. Pensionarii primesc abonamente pentru tratament balnear. Astfel, aproximativ 120.000 de abonamente de tratament balnear vor fi puse la dispoziție prin intermediul Casei Naționale de Pensii Publice.

Guvernul a dat undă verde pentru ca pensionarii să primească anul acesta abonamente pentru tratament balnear. Astfel, aproximativ 120.000 de abonamente de tratament balnear vor fi puse la dispoziție prin intermediul Casei Naționale de Pensii Publice.

Răsfăț până la epuizare. Pensionarii primesc abonamente pentru tratament balnear

Unitățile de tratament balnear deținute de CNPP vor pune la dispoziție maximum 60.420 de bilete. Acestea vor fi împărțite în maximum 19 serii a câte 16 zile fiecare.

 

Actul normativ aprobat de Guvern, care reglementează alocarea bugetară, precum și procesele de emitere, dispersie și plată a acestor bilete, a fost responsabil de reglementarea acestor măsuri.

„Anul acesta, avem aprobată o suma de 300 de milioane de lei cu aceasta destinatie. Reprezentând aproape 115 mii de bilete la nivel național.

Încă din luna martie am început deja să avem aceste bilete cu societățile de tratament balnear. Astfel încât acum am reușit să încheiem și celelalte licitații cu operatorii privați care au participat.

Încercăm să mai punem la dispoziția pensionarilor încă 55 de mii de bilete de tratament cu plecarea începând de luni, 22 mai. Sejurul este de 16 zile, cuprinde cazare, masa, tratamentul pe care îl fac…

Aceste bilete sunt o forma de protecție acordata de Guvern pensionarilor pentru că ei plătesc 50% din valoarea pensiei diferența până la prețul real. Valoarea este de 2600 lei, diferența este suportată din bugetul asigurărilor naționale de stat”, a explicat șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, pentru România TV.

În acest an, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) va distribui 120.000 de bilete pentru servicii balneare. Actul normativ care reglementează bugetul alocat, precum și procesele de emitere, dispersie și plată a acestor bilete de tratament balnear oferite de CNPP au fost autorizate de guvern.

Ultimele Știri

PSD la Câmpulung se menține ca în 2020, în Consiliu Local. Nu a câștigat, nici nu a pierdut

PSD la Câmpulung se menține ca în 2020, în Consiliu Local. Nu a câștigat, nici nu a pierdut. După...

Alte știri din aceeași categorie