-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 10 decembrie, 2023

Ce presupune recalcularea pensiilor în România? Vor fi mai mici sau mai mari?

Alte Știri

Ce presupune recalcularea pensiilor în România? Vor fi mai mici sau mai mari? În cursul anului 2023, pensiile românilor vor trece printr-un proces de recalculare.

Marius Budăi, ministrul Muncii a anunțat deja acest lucru. Și susține că veniturile a peste cinci milioane de seniori din țara noastră ar urma să crească.

Totodată, șeful Casei Naționale de Pensii a venit duminică cu o serie de clarificări și a explicat, pe larg, faptul că nu se pune problema ca pensiile seniorilor să scadă în urma recalculării. Totodată, el a adus și lămuriri cu privire la modul în care se va desfășura procesul de recalculare.

Măsura urmărește să îndepărteze inechitățile din sistem și să asigure un venit decent seniorilor care au ieșit din activitate. Recalcularea tuturor pensiilor aflate în plată este un proces ireversibil.

Ce presupune recalcularea pensiilor în România? Vor fi mai mici sau mai mari?

“Evaluarea dosarelor de pensie este pe departe cel mai important obiectiv al Casei Naționale de Pensii în perioada imediat următoare ținând cont de faptul că această operațiune este premergătoare recalculării în vederea eliminării inechităților acumulate de-a lungul timpului în sistemul public de pensii.

Îmi fac timp de fiecare dată pentru a merge în teritoriu la casele de pensii pentru a analiza, de la firul ierbii, activitatea colegilor mei ținând cont și de faptul că în perioada următoare trebuie să finalizăm evaluarea dosarelor de pensie, fiind un proces complex care necesită mobilizare maximă și efort suplimentar din partea lucrătorilor din casele de pensii.

Recalcularea tuturor dosarelor de pensie aflate în plată este un proces ireversibil care va avea drept scop înlăturarea inechităților. Întărirea principiului contributivității în vederea creșterii pensiilor mici raportate la pensiile care au beneficiat de condiții mai avantajoase la deschiderea drepturilor”, a transmis Daniel Baciu, pe contul său de Facebook. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari?

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari? O inițiativă legislativă spune că tichetele de transport...

Alte știri din aceeași categorie