a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

11.4 C
Campulung Muscel
miercuri, 22 martie, 2023

RECORD-ul unui muscelean. La 18 ani, arestat pentru 5 spargeri!

Alte Știri

RECORD-ul unui muscelean. La 18 ani, arestat pentru 5 spargeri! Acesta a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile după ce, alături de alți doi minori, în vârstă de 16 ani fiecare, a dat cinci spargeri la tot atâtea locuințe din Vulturești și Davidești.

Tânărul știa că imobilele sunt nelocuite, proprietarii fiind plecați în străinătate. Pe unde au trecut minorii spărgători, au făcut prăpăd, distrugând mai multe bunuri în căutare de bani, bijuterii și alte bunuri de preț.

RECORD-ul unui muscelean. La 18 ani, arestat pentru 5 spargeri!

Potrivit anchetei desfășurate de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești, s-a stabilit că au fost sparte cinci locuințe. Acestea erau nelocuite, proprietarii fiind plecați la muncă în străinătate.

Din cercetări s-a stabilit că în cursul lunilor decembrie 2022 și ianuarie 2023, Ionuț D., de 18 ani, din comuna Davidești, împreună cu doi minori de 16 ani, au sustras mai multe bunuri, bijuterii și sume de bani din cinci locuințe de pe raza localităților Davidești și Vulturești. Tinerii forțau ușile sau geamurile și intrau în locuințe.

RECORD pentru un muscelean. La 18 ani, arestat pentru 5 spargeri!

De regulă căutau bani și bijuterii, dar se „mulțumeau” și cu produse electronice. Valoarea totală a prejudiciului, calculată de anchetatori, este de 12.500 lei și peste 5.000 euro. În timpul comiterii faptelor, tinerii făceau dezastru. Ei spărgeau uși, geamuri și devastau tot ce le stătea în cale pentru a găsi bunurile de preț.

„Polițiștii i-au identificat pe cei trei, care au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri. După administrarea probatoriului, în seara zilei de 03 februarie a.c., tânărul de 18 ani, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat în fața instanței, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile”, a anunţat IPJ Argeş.

Tinerii sunt bănuiți că au comis și alte furturi, rămase deocamdată în evidențe cu „autor necunoscut”, de aceea cercetările continuă. Tinerii sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, tentativă la furt calificat și distrugere.

sursa – curierul.ro

 

Ultimele Știri

Îți vine să urli! Cât e pensia după 35 de ani de cotizat la Stat

Îți vine să urli! Cât e pensia după 35 de ani de cotizat la Stat. De-a lungul timpului, majoritatea...

Alte știri din aceeași categorie