17.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 22 iunie, 2024

REMEMBER: Au trecut 6 ani, de când Dragoş Alexandrescu şi-a pierdut viaţa în Afganistan!

Alte Știri

Indiferent de spaţiul şi timpul în care se găsesc, indiferent de activitatea pe care o desfăşoară, militarii de la Batalionul 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” nu uită nici o clipă momentele de referinţă din tradiţia şi istoria militară a unităţii din care provin, a armatei în ansamblul ei.

31 august 2008 – zi neagră pentru Câmpulung

31 August 2008 – Provincia Zabul din Afganistan, zi de vară obişnuită ca toate celelalte până în jurul orei 11.00, însă, din acel moment devenită zi de referinţă în paginile de istorie, scrise cu litere de aur, ale Batalionului 30 Vânători de Munte “DRAGOSLAVELE”, prin faptele de arme ale Slt. (p.m.) Alexandrescu Dragoş şi ale subordonaţilor săi din acel moment, care sub comanda Cpt. Stoica Claudiu executau o misiune de patrulare pe autostrada A1, între Shahjoy şi Qalat în Provincia Zabul – Afganistan. La un moment dat, pe timpul executării misiunii, au iniţiat un dispozitiv exploziv improvizat, dispozitiv blestemat ce a curmat viaţa eroului Slt. (p.m.) Alexandrescu Dragoş şi a produs alte nenumărate răni şi trauma celorlaţi militari aflaţi în transportor în acel moment.

29 August 2014 – doar lacrimile familiei mai curg!

29 August 2014 – la 6 ani distanţă, aceeaşi zi de vară însorită dar şi cu momente de comemorare şi cinstire a memoriei Slt. (p.m.) Alexandrescu Dragoş prin slujbe de pomenire, momente de reculegere şi pios omagiu adus prin depunerea de jerbe şi buchete de flori la Monumentul Eroului dispus în cazarma unităţii, precum şi la mormântul situat în Cimitirul Eroilor Flămânda. Atunci când îţi aduci aminte de un erou, nu are cum să nu-ţi vină în minte şi ceilalţi eroi căzuţi la datorie indiferent că i-ai cunoscut sau nu. Curajul şi sacrificiul lor reprezintă motive de mândrie şi veşnică recunoştinţă pentru noi cei rămaşi astfel încât să ducem până la capăt flacăra speranţei. Faptele Slt. (p.m.) Alexandrescu Dragoş şi ale camarazilor săi rămân veşnic în amintirea vânătorilor de munte musceleni, şi nu numai în amintirea lor, ci şi a celorlaţi militari români, fie că se găsesc în ţară în poligoanele de instruire, fie în teatrele de operaţii executând misiuni specifice. Cu doliu în suflet, soţia lui Dragoş Alexandrescu nu a mai avut grai să mai spună ceva, chiar dacă au trecut şase ani de când şi-a pierdut soţul. Scurt şi cu lacrimi pe obraji a spus doar atât …DOAR COPIII MAI MĂ ŢIN ÎN VIAŢĂ!

Ultimele Știri

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap

Ce se întâmplă în organism când bei alcool pe caniculă! Nici nu îți trece prin cap. Consumul de alcool...

Alte știri din aceeași categorie