11.3 C
Campulung Muscel
vineri, 17 mai, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Burduf

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Burduf

Ai nevoie de:
400 g brânză de burduf, 200 g caș, 200 g unt, 200 g smântână, 2 cepe roșii, 1 linguriță boia iute, 4 lingurițe chimen măcinat, 200 ml ulei, 400 g mălai, 1,5 l apă, sare.

Cum procedezi:
Într-un castron amesteci cele 4 feluri lactate până obții o pastă.
Cureți bine ceapa o speli și o toci foarte mărunt.
În crema de brânză încorporezi ceapa, boiaua, chimenul omogenizezi și introduci castronul cu pasta în frigider.

Pentru a prepara o mămăligă vârtoasă pui la fiert apa cu sare iar când clocotește presari 2-3 linguri mălai.
Reduci intensitatea focului, apoi adaugi treptat mălai și amesteci energic.
Lași mămăliga să fiarbă 20 min.
O răstorni pe un tocător de lemn și o lași să răcească.

Tai mămăliga rece felii pe care le prăjești în ulei.
Le scoți pe hârtia absorbantă apoi le ungi cu crema preparată și după gust cu boia.

POFTĂ BUNĂ

Ultimele Știri

O unitate militară din Argeș angajează soldați și gradați profesioniști

O unitate militară din Argeș angajează soldați și gradați profesioniști. Începând cu data de 16 mai 2024, Batalionul 33...

Alte știri din aceeași categorie