7.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cel mai delicios tort de clătite. Nebunieeee în farfurie

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cel mai delicios tort de clătite. Nebunieeee în farfurie. Pentru că preparăm foarte des clătite, de data aceasta ne-am gândit să ne răsfățăm cu un delicios tort de clătite cu ciocolată și alune. Este și delicios, dar și spectaculos așa cu multe straturi ca un tort doboș.

Clătitele reprezintă desertul cu care aproape fiecare dintre noi și-a început aventura în bucătărie. Sunt cele mai simplu de preparat, atât din punct de vedere a aluatului, cât și a preparării în sine. Odată ce te-ai formalizat cu textura aluatului, cu cantitatea pe care o folosești la o clătită și cu tigaia, restul merg ca pe bandă.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cel mai delicios tort de clătite. Nebunieeee în farfurie

Pentru tortul de clătite apelăm, de data aceasta, la rețeta clasică a clătitelor. Preparăm aluatul simplu din ouă, făină, lapte și apă minerală. Iar pentru umplutură folosim cele două tipuri de ciocolată, albă și neagră, pe care le îmbunătățim cu nucă de cocos și alune. Îl facem puțin mai complex dacă dorim să-i impresionăm maxim pe cei care se vor bucura de gustul lui.

Dar, fiecare își poate pune amprenta pe un astfel de tort și îl prepară după inspirația de moment. Putem forma tortul din câte clătite dorim. 12 clătite preparate ușor mai groase au fost suficiente pentru acest tort.

Ingrediente

  • Pentru aluat de clătite:
  • 4 ouă medii
  • 25 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 700 ml lapte
  • 300 ml apă minerală
  • 300 gr făină
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Pentru crema de ciocolată albă:
  • 200 gr ciocolată albă
  • 150 ml smântână pentru frișcă
  • 1 linguriță cu esență de vanilie
  • 50 gr nucă de cocos
  • Pentru crema de ciocolată amăruie:
  • 150 gr ciocolată amăruie
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 50 gr alune coapte și măcinate
  • 1 linguriță cu esență de rom
  • Pentru glazură:
  • 200 gr ciocolată cu lapte
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 50 gr alune pentru decor

Începem cu prepararea cremelor de ciocolată care necesită un timp de răcire, timp în care vom prepara clătitele.

Cum preparăm cremele de ciocolată

Cele două creme, de ciocolată albă și de ciocolată neagră se prepară în același mod.

Punem frișca lichidă într-o crăticioară și o așezăm pe aragaz cu flacăra aprinsă la intensitate medie. O lăsăm să se înfierbânte până aproape de punctul de fierbere. Apoi stingem focul și adăugăm ciocolata ruptă în bucăți mici.

Amestecăm intens cu o spatulă până când ciocolata este topită, iar compoziția omogenă. Apoi adăugăm esența. Lăsăm compozițiile de ciocolată la răcit și preparăm clătitele.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cel mai delicios tort de clătite. Nebunieeee în farfurie

Cum preparăm aluatul pentru clătite

Spargem ouăle în bolul mixerului, presărăm un praf de sare și adăugăm zahărul peste ele. Zahărul adăugat în aluat asigură o culoare uniformă clătitelor în timpul coacerii. Amestecăm ingredientele din bol până când obținem o compoziție spumoasă.

Adăugăm laptele, apoi făina și omogenizăm compoziția. La final, adăugăm apa minerală și esența. Apa minerală ajută aluatul de clătite să devină mai pufos în timpul coacerii.

Ultimele Știri

Ion Mînzînă: “Argeșul pe primul loc a fost misiunea mea de credință căreia m-am dedicat total împreună cu echipa PSD! Și împreună cu argeșenii...

Ion Mînzînă: “Argeșul pe primul loc a fost misiunea mea de credință căreia m-am dedicat total împreună cu echipa...

Alte știri din aceeași categorie