12.7 C
Campulung Muscel
vineri, 11 iulie, 2025

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Chec grecesc cu cireșe. Te lingi pe degete la cât este de gustos și aromat

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Chec grecesc cu cireșe. Te lingi pe degete la cât este de gustos și aromat. Se prepară foarte simplu, iar gustul este nemaipomenit. După ce încercați această prăjitură, cu siguranță va deveni preferată.

CITEȘTE ȘI. ULUITOR. Cât costă un borcan de dulceață din cireșe negre în supermarketuri

Chec grecesc cu cireșe, un desert cu care îți poți surprinde apropiații în această vară. Mai jos ai ingredientele necesare, dar și modul de preparare al acestei prăjituri, de care suntem siguri că te vei îndrăgosti.

Ingrediente pentru chec grecesc cu cireșe:

  • 500 g cireșe fără sâmburi,
  • 150 grame unt,
  • 1 cană cu zahăr brun brut,
  • 3 ouă,
  • 100 ml lapte,
  • 270 g făină,
  • 3 linguri cu mălai,
  • 75 g migdale,
  • 1 lingură cu praf de copt,
  • ¼ linguriță cu sare,
  • 1 linguriță cu esență de vanilie,
  • 1 lingură coajă de portocală.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cel mai pufos pandișpan cu cireșe. Se face super rapid

Scoateți sâmburii din cireșe și puneți-i deoparte, apoi preîncălziți cuptorul. Bateți untul și zahărul împreună la viteză maximă, apoi adăugați ouăle, unul câte unul, până se încorporează și la final puneți și laptele și vanilia.

Dacă amestecul pare ca o maioneză care s-a tăiat, nu vă faceți griji, așa e normal. Continuați să folosiți mixerul până când aluatu devine ușor și pufos. Între timp, cerneți făina, mălaiul și amestecați cele două componente cu praful de copt, migdalele pudră, coaja de portocală și sarea, până se omogenizează. Reduceți viteza mixerului la minimum și adăugați treptat ingredientele uscate, până se încorporează.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura din 9 linguri, delicioasă și pufoasă. Cea mai rapidă și gustoasă

La 15 minute după ce ați început coacerea prăjiturii, deschideți rapid cuptorul și adăugați cireșele păstrate
Tapetați o formă de chec cu hârtie de copt și adăugați 12 cireșe fără sâmburi. Păstrați încă 12 pentru a le folosi deasupra. Opriți mixerul, adăugați cireșele rămase și amestecați cu o spatulă. Turnați compoziția în tava pregătită, netezind suprafața cu o spatulă sau cu dosul unei linguri.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cum se face un chec perfect după o rețetă românească veche a Sandei Marin

La 15 minute după ce ați început coacerea prăjiturii, deschideți rapid cuptorul și adăugați cireșele păstrate, apăsându-le ușor în interior. Continuați coacerea timp de aproximativ 45 de minute. Folosiți testul scobitorii pentru a fi siguri că aluatul este copt, scrie retetesivedete.ro.

Urmărește știrile  Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Zilele Câmpulungului 2025. Theo Rose, Zdob și Zdub, Eva Timush, White Mahala concert de senzație în piața primăriei

Zilele Câmpulungului 2025. Theo Rose, Zdob și Zdub, Eva Timush, White Mahala concert de senzație în piața primăriei. PROGRAM ZILELE MUNICIPIULUI...

Alte știri din aceeași categorie