-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 29 ianuarie, 2023

Rețetele centenare ale Mariei Cantili Golescu se zvârcolesc în tigăi și se coc în cuptoarele chefilor şi experţilor culinari

Alte Știri
Rețetele centenare ale Mariei Cantili Golescu se zvârcolesc în tigăi și se coc în cuptoarele chefilor şi experţilor culinari parteneri în proiect, obiecte inspirate de anii 1900, se testează în desene și ateliere de meșteri, iar toate descoperirile și explorările adunate de la începutul anului se adună în aceste zile în materiale și surprize dedicate copiilor de la Câmpulung Muscel ce vor participa la atelierele de patrimoniu din perioada 17-19 iunie.
🍭Partea de Educaţie pentru Patrimoniu a proiectului „Jurnal culinar Maria Cantili Golescu-rețete, gusturi, obiecte și experimente” cuprinde un atelier pentru copiii din comunitate care vor beneficia de trei zile intense în curtea Vilei Golescu, pregătindu-se cu energie, creativitate și poftă de joacă pentru:
1️⃣„Ziua plantelor în grădina comestibilă” 🪴
2️⃣„Ziua caietului, desenului şi a caligrafiei” 📜
3️⃣„Ziua instalațiilor artistice” 🐉 cu opriri în universul obiectelor culinare din vilă, al portretelor Mariei Cantili, al cuvintelor „bizare” din manuscrise, al arborelui genealogic al familiei și al sfaturilor Mariei Cantili Golescu.
🐢Vom construi, vom cerceta, vom interpreta, vom crea, ne vom juca.
Avem invitați care ne vor completa parcursul educațional cu informații prețioase și tehnici de lucru inedite, iar seara de final promitem să o închidem cu un film în aer liber, conform tradiției caravanei de Educaţie pentru Patrimoniu a fundaţiei.
Rămâneţi pe recepţie, revenim cu imagini şi filmări, totdeauna creativitatea copiilor este surprinzătoare!
*
„Jurnal culinar Maria Cantili Golescu-rețete, gusturi, obiecte și experimente” este un proiect cultural al Fundaţiei Pro Patrimonio co-finanţat de AFCN. e.
Ultimele Știri

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită. Cei doi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă...

Alte știri din aceeași categorie