6.3 C
Campulung Muscel
marți, 20 februarie, 2024

Români celebri și semnăturile lor la Câmpulung!

Alte Știri

Timp de două luni, pe perioada Februarie – Martie 2019, la Muzeul Municipal Câmpulung, în cadrul Secţiei de Istorie şi Artă Plastică, este deschisă publicului larg expoziţia intitulată „ROMÂNI CELEBRI ȘI SEMNĂTURILE LOR”.

Expoziția cuprinde un număr de documente, din colecţia Muzeului Municipal Câmpulung, semnate de români faimoși, de la miniștrii la șefi de stat, la militari și scriitori sau artiști. Documentele menționate constau în acte oficiale, brevete, scrisori, adeverințe, etc. care poartă semnături olografe.

Etichetele exponatelor menţionează câteva date biografice ale personalităților care au semnat documentele, precum doi dintre regii României Carol I și Ferdinand, miniștrii și prim-miniștrii I. C. Brătianu, Take Ionescu, Arthur Văitoianu, Miron Cristea, etc., șefi ai statului din perioada regimului comunist: Gheorghe Gheorghiu Dej, Gheorghe Maurer, Nicolae Ceaușescu etc., dar și militari atât în capacitatea lor de miniștri, cât și în cea de comandanți de trupe.

Totodată, în colecţia expusă, apare semnătura unor artiști și scriitori câmpulungeni cunoscuți la nivel național, precum cele ale sculptorului Constantin Baraschi și poetului Mihai Moșandrei.

Ultimele Știri

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel. Adrian Bughiu, numit și...

Alte știri din aceeași categorie