11.9 C
Campulung Muscel
luni, 26 februarie, 2024

Românii beneficiază de noi vouchere. Ce valoare au acestea și cum intra în posesia lor

Alte Știri

Românii beneficiază de noi vouchere. Ce valoare au acestea și cum intra în posesia lor. De la data de 1 ianuarie 2024, a intrat în vigoare emiterea unor vouchere în valoare de 15 lei. Acestea sunt oferite de orice Agenție Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, AJOFM.

Românii ce beneficiază de aceste vouchere sunt cei ce fac activități casnice în casa unei familii sau a unei persoane singure. Aceste vouchere sunt oferite pentru munca depusă. Totuși, există și o condiție pentru a primi aceste vouchere. Beneficiarul nu trebuie să facă parte din familia celui pe care îl ajută.

CITEȘTE ȘI. Ce indemnizație primesc de la Stat, pensionarii să fie babysitteri la nepoți. O pensie în plus

Acordarea acestor vouchere au la bază Legea 111/2022.

„Activitatea ocazională, necalificată, desfășurată de un prestator casnic în legătură cu gospodăria/gospodăriile unei familii sau a/ale unei persoane singure, în calitate de beneficiar casnic” este activitatea casnică ce este prezentată în cadrul legii menționate anterior.

CITEȘTE ȘI. Lumeee, lumeee, schimbare majoră la cardurile de alimente. Ce își mai pot cumpăra românii cu aceste carduri sociale?

Românii beneficiază de noi vouchere. Ce valoare au acestea și cum intra în posesia lor

Activitățile casnice pe care le pot face românii le pot face pentru a primi voucherele sunt serviciile de curățenie, de spălat și de călcat rufe, servicii de croitorie, de preparea a hranei. De asemenea, pe lista sunt incluse și activități de îngrijire corporală, hrănire și supraveghere a beneficiarului casnic dependent.

Românii nu pot munci mai mult de 12 ore pe zi. Iar minorii ce au vârste cuprinse între 16 și 18 ani pot desfășura activități doar 6 ore pe zi.

CITEȘTE ȘI. Veste bună pentru români. Pot primi bani în schimbul tichetelor

Totui, numărul vouchelor ce sunt primite de beneficiari diferă în funcție de numărul orelor de muncă depusă.  Trebuie menționat faptul că doar cei ce au făcut activitățle casnice pot folosi voucherele, conform cancan.ro.

Aceste tichete se pot obține în trei forme. prima este de la oricare din gențiile pentru Ocuparea Forței de Muncă Județene. Românii își pot lua vouhcerele de la furizorul de servicii universal pentru serviciile poștale. De asemenea, vouhcerele pot fi luate și de pe platforma electronică de evidență a realizării activităților online. Aceasta poate fi accesată online sau prin intermediul unei aplicații.

CITEȘTE ȘI. Este oficial! Românii vor primi o sumă uriașă de bani din partea Statului

Voucherele pe care le primesc românii în anul 2024

Românii primesc destul de multe vouchere. Pentru unele, aceștia nu trebuie să facă nimic. Este vorba de vouhcerele de alimente, de energie. Acestea sunt oferite cu scopul ca românii defavorizați sa facă față inflației ridicate.

De asemenea, sunt acordate vouchere pentru schimbarea sobei cu lemne. Tot în acest sector, intră și vouhcere oferite pentru achiziționarea lemnelor de foc.

CITEȘTE ȘI. Când vor fi încărcate cardurile românilor cu suma de 1500 de lei, în anul 2024

Când se vorvește de vouchere, nu ar trebui uitate voucherele de vacanță ce sunt acordate românilor ce lucrează atât la stat, cât și la privat. Acestea sunt în valoare de 1.45 de lei și se acordă o singură dată pe an.

Se acordă și vouchere educaționale, în valoare de 500 de lei. Acest voucher utilizat poate fi utilizat în cursul anului univesitar.

CITEȘTE ȘI. Când vor fi încărcate cardurile în 2024, cu prima tranșă de 250 de lei

În termen de 5 zile de la primirea acestora de inspectoratele școlare, voucherele trebuie distribuite părinților elevilor beneficiari.

Ultimele Știri

VIDEO. Primărița Elena Lasconi în lacrimi, până a rămas fără machiaj. E rău să fii femeie

VIDEO. Primărița Elena Lasconi în lacrimi, până a rămas fără machiaj. E rău să fii femeie. Imagini şi momente...

Alte știri din aceeași categorie