16.8 C
Campulung Muscel
marți, 18 iunie, 2024

Românii care primesc 1000 de euro, intră banii direct pe card

Alte Știri

Românii care primesc 1000 de euro, intră banii direct pe card. Cererile se vor depune în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern.

Ministerul Agriculturii continuă programul de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru perioada de extrasezon (toamnă-iarnă 2023-2024). Fondurile alocate pentru acest sprijin fiind de peste 22 de milioane de euro. MADR acordă 22 milioane de euro pentru cultivarea legumelor în spaţii protejate.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Românii care primesc 1000 de euro, intră banii direct pe card

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a postat în secțiunea Transparență Instituțională de pe site-ul instituției un proiect de Hotărâre pentru aprobarea Programului de susținere a producției de legume cultivate în spații protejate pentru perioada 2023 – 2024. Și pentru modificarea art.8 din Hotărâre Guvernului nr.1569/2022 privind aprobarea programului de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate pentru anul 2023.”, au transmis reprezentanții Ministerului.

Potrivit sursei citate, programul prevede ca legumicultorii care înființează în spații protejate culturi de: tomate; ardei gras şi/sau lung și/sau gogoșar; castraveţi; fasole păstăi; salată; spanac; ceapă verde pe o suprafață de 1.000 mp și vor îndeplini condițiile prevăzute de actul normativ, vor beneficia de un ajutor de minimis de maximum 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar.

Cererile se vor depune în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern.

Valorificarea producției se va face în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 ianuarie 2024, iar plățile se vor efectua după data de 26 februarie 2024, precizează MADR.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis prevăzute de prezenta hotărâre sunt în sumă de 109,373 milioane de lei. Reprezentând echivalentul a 22,1 milioane de euro, acestea fiind asigurate din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii pe anul 2024.

Potrivit proiectului, schema de ajutor de minimis se acordă întreprinderilor/întreprinderilor unice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole, pentru susţinerea producţiei de legume cultivate în spaţii protejate, respectiv:

– producătorilor agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, valabil până la 31 decembrie 2024;

Subvenţii agricultură 2023. Intră banii pe card pentru motorină

– producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale;

– producătorilor agricoli persoane juridice. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

PSD la Câmpulung se menține ca în 2020, în Consiliu Local. Nu a câștigat, nici nu a pierdut

PSD la Câmpulung se menține ca în 2020, în Consiliu Local. Nu a câștigat, nici nu a pierdut. După...

Alte știri din aceeași categorie