16.9 C
Campulung Muscel
luni, 25 septembrie, 2023

Românii care vor avea permisul de conducere la purtător, fără să mai treacă prin școală

Alte Știri

Românii care vor avea permisul de conducere la purtător, fără să mai treacă prin școală. O prevedere nouă adusă codului rutier arată că o anumită categorie poate obține permisul de conducere auto. Asta fără să facă școala de șoferi.

Recent, Ministerul Afacerilor Interne a propus modificarea regulilor pentru unele persoane care vor să obțină permisul auto. Iar Guvernul a aprobat o astfel de măsură.

Potrivit modificării aduse în Codul Rutier, o anumită categorie de români va putea să susțină examenul pentru obţinerea unui permis auto fără să mai urmeze cursurile unei școli de șoferi. Iar modificarea se aplică chiar din august 2023.

Românii care vor avea permisul de conducere la purtător, fără să mai treacă prin școală

În forma actualizată, românii care au obținut un carnet de conducere într-o altă țară și nu îl pot preschimba în România vor putea să susțină examenul auto fără să mai urmeze cursurile unei școli de șoferi, arată noul Cod Rutier 2023, scrie gandul.info.

Modificările sunt stipulate în Ordonanța nr. 29/2023 prin care se modifică OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

„Începând de astăzi intră în vigoare propunerile MAI privind modificarea condițiilor de restituire a permisului de conducere reținut și a celor de dobândire a permisului de conducere românesc de către șoferii care dețin permise eliberate de alte state. (…)

Astfel, cetățenii care dețin permise de conducere eliberate de alte state, dar care nu pot fi preschimbate cu permisul românesc de conducere, vor putea să se înscrie la examenul pentru obținerea documentului românesc fără a mai fi nevoie de urmarea unei școli de șoferi, cum prevedea legislația până în prezent”, se arată în Ordonanța nr. 29/2023.

În plus, persoanele care vor să susțină un examen auto fără să se mai înscrie la școala de șoferi nu vor fi nevoite să achite taxele aferente, notează playtech.ro.

Ultimele Știri

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici. Guvernul a decis majorarea...

Alte știri din aceeași categorie