23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Ruxandra Dragomir: Sesizez CNCD pentru limbajul insultător al premierului la adresa femeilor politice din România

Alte Știri

În numele Organizaţiei de Femei a Partidului Mişcarea Populară, Ruxandra Dragomir a decis să sesizeze Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în urma unei noi insulte a premierului Victor Ponta la adresa femeilor care îndrăznesc să facă politică în România. Primul ministru nu s-a putut abţine să o insulte grosolan pe colega noastră Elena Udrea în faţa tineretului PSD, demonstrând că nu se limitează la colegele lui de partid şi de Guvern pentru a-şi etala limbajul de epocă primitivă.

,,Este extrem de grav faptul că, la Victor Ponta, acest gen de comportament nu mai poate fi considerat o întâmplare sau o scăpare, ci o atitudine generală. Cu doar câteva zile în urmă, el a folosit un apelativ şocant pentru a se adresa unei colege de guvern, Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură Doina Pană. El insultă un fost ministru şi, mai rău, o face în faţa tinerilor partidului său, cei pentru care ar trebui să fie un exemplu de urmat. Nu este o scuză faptul că doamna Udrea este un adversar politic care a taxat public toate derapajele lui Victor Ponta. Este cu atât mai gravă această atitudine cu cât premierul însuşi este căsătorit cu o femeie care face politică şi reprezintă România la Bruxelles. Îi solicit pe această cale Dacianei Sârbu să spună public ce părere are despre limbajul soţului său la adresa femeilor din politica românească şi dacă susţine un asemenea comportament. Consider că Victor Ponta nu a insultat doar femeile politice, ci pe toate femeile din România prin injuriile sale. Femeile din România au parte de un premier misogin şi mojic şi suntem nevoite să acţionăm pentru a-l învăţa regulile elementare de bun simţ” a mai precizat Ruxandra Dragomir.

De asemenea candidatul la europarlamentare a mai decis să apeleze la instituţiile statului pentru că premierul a rămas imun la criticile pe care şi le-a atras în urma episodului Doina Pană şi a refuzat până în ziua de astăzi să prezinte scuze publice. Sperăm că autorităţile îl vor face să îşi revizuiască de-acum înainte comportamentul, sancţionându-l.

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie