-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 29 ianuarie, 2023

S-a cutremurat pământul lângă Câmpulung

Alte Știri

S-a cutremurat pământul lângă Câmpulung. În ziua de 22.01.2023, la ora 07:41:41 (ora României). Mai precis s-a produs în zona seismică Făgăraș-Câmpulung Vâlcea. Un cutremur slab cu magnitudinea 2.0, la adâncimea de 11 km.

S-a cutremurat pământul. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 41km S de Sibiu, 84km NV de Pitesti, 114km V de Brasov, 127km N de Craiova, 154km V de Ploiesti, 155km S de Cluj-Napoca, 188km NV de Bucuresti, 225km NV de Ruse, 233km E de Timisoara, 237km E de Arad, anunță Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare Pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Zona Făgăraș – Câmpulung, a doua zona seismică majoră a țării

Zona seismică Făgăraș-Câmpulung este a doua zona seismică majoră a țării, după regiunea Vrancea. Desi ponderea majoră în seismicitatea României este conferită de cutremurele intermediare din Vrancea. Totuși seismicitatea asociată surselor de cutremure crustale din alte zone ale țării, dar chiar și din Vrancea, nu este de neglijat.

Și aceasta din cauza faptului ca seismele crustale, desi de magnitudini mai mici decât ale cutremurelor majore adânci, vrâncene, pot cauza pagube semnificative în plan local.

Marele cutremur de la Câmpulung

În concluzie, zona seismică Făgăraș-Câmpulung este a doua zonă seismogenă a țării. În această zonă se produc cele mai puternice cutremure crustale de pe teritoriul actual al țării. Cutremure cu magnitudini maxime în jur de 6,5 grade.

Marele cutremur de la Câmpulung Muscel, din 4 aprilie 1628, a afectat mănăstirea Negru Vodă (refăcută in anii domniei lui Matei Basarab). A fost, probabil, cel mai mare cutremur produs la Câmpulung Muscel, cu o magnitudine estimată în jur de 6 grade.

Ultimele Știri

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită. Cei doi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă...

Alte știri din aceeași categorie