-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 29 ianuarie, 2023

S-au anunțat viituri puternice în Argeș

Alte Știri

S-au anunțat viituri puternice în Argeș. Avertizare hidrologică COD GALBEN. Acesta este pentru intervalul 22.01.2023 ora 11:00 – 23.01.2023 ora 12:00, în bazinele hidrografice. În Argeş pe bazinul superior (râurile #Argeș, #Vâlsan, #Târgului, #Doamnei, #Topolog).

Dâmboviţa – bazin superior, judeţele: Argeş şi Dâmboviţa.

Viituri puternice. Există risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale.
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.
Viituri puternice. În continuare echipele și specialiștii Apele Române Argeș-Vedea din cadrul Serviciilor de Dispecerat, Situații de Urgență, Apărare și Hidrologie monitorizează inclusiv în teren situația hidrologică. Precum și lucrările hidrotehnice din administrare.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 21 ianuarie, ora 18 – 22 ianuarie, ora 20
Fenomene vizate: cantități importante de precipitații, viscol la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în zona montană și submontană a Olteniei și Munteniei, se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte.
La altitudini mai mari de 1700 m, în Carpații Meridionali va ninge, vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 80…90 km/h) și vizibilitate scăzută.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Ultimele Știri

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită. Cei doi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă...

Alte știri din aceeași categorie