35.2 C
Campulung Muscel
marți, 16 iulie, 2024

S-ar putea să avem apă în case! Dar câteva ore bune, nu este potabilă!

Alte Știri

Cei 48.000 de consumatori de apă potabilă din Câmpulung, Schitu Goleşti, Valea Mare Pravăţ, Bughea de Sus, Bughea de Jos, Lereşti s-ar putea ca în seara aceasta să aibă apă la robinete. Prefectul Mihai Oprescu a convocat în această dimineaţă o şedinţă extraordinară cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, fiind analizată această problemă şi propuse aplicarea soluţiilor optime pentru remedierea ei. Au fost mobilizate utilaje ale Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea şi ale Garnizoanei Piteşti care să faciliteze accesul echipelor de intervenţie, precum şi a mijloacelor de care au nevoie pentru remedierea avariei. Totodată, o echipă a S.C Apă Canal 2000 Piteşti asistă şi oferă sprijinul logistic şi asistenţă de specialitate colegilor din Câmpulung, fiind prezenţi în zonă până la repornirea furnizării cu apă potabilă. În ceea ce priveşte intervenţia pentru remedierea cauzei problemei, cu ajutorul celui mai mare operator de profil din ţară, societatea RAJA din Constanţa, S.C Edilul CGA S.A desfăşoară manevrele necesare înlocuirii magistralei avariate, condiţiile meteo şi adâncimea de aproximativ 3 metri la care aceasta este îngropată făcând însă extrem de dificile lucrările. Cu toate eforturile conjugate, se estimează totuşi ca în cursul acestei zile se va trece la umplerea graduală a aducţiunii şi a rezervoarelor de apă şi reluarea în cel mai scurt timp a alimentării cetăţenilor. De asemenea la lucrări acordă asistenţă şi angajaţii de la primăria Câmpulung, dar şi viceprimarul Liviu Ţâroiu, cel care deţine şi calitatea de primar în această perioadă. Dacă apa potabilă va ajunge în casele cetăţenilor nu este indicat să fie utilizată pentru consumul casnic cel puţin zece ore, doar pentru consumul menajer. Mai multe amănute aflaţi din materialul video ataşat.

Peste 100 metri cubi de apă au fost distribuiţi la populaţie!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a recurs la distribuirea de apă menajeră către cetăţeni şi unităţile economice şi publice care au solicitat sprijinul (cca 110 m³ apă) şi s-au luat măsuri pentru utilizarea doar a izvoarelor cu apă potabilă şi a apei îmbuteliate pentru consumul uman şi animal. În ceea ce priveşte alimentarea spitalelor, Direcţia de Sănătate Publică monitorizează situaţia, unităţile medicale cu paturi fiind prevăzute cu sisteme alternative de racordare la apă, acestea fiind imediat puse în funcţiune.

Furnizorul de apă potabilă din Câmpulung, verificat de ABAAV

Totodată, inspectorii din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea vor verifica modul în care furnizorul de apă din Câmpulung a recurs la respectarea răspunderii privind monitorizarea şi modernizarea infrastructurii, condiţii asumate prin documentaţiile depuse pentru obţinerea avizelor necesare gospodăririi apelor, căutând ca pe viitor astfel de probleme să nu mai apară.

Cei din alimentaţia publică verificaţi la sânge!

În paralel, prin Ordin al prefectului, Direcţia de Sănătate Publică Argeş, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor vor începe chiar de astăzi, 6 martie, o serie de verificări la brutăriile şi unităţile alimentare din zonele afectate, pentru a preveni utilizarea unor surse improprii de apă la fabricarea şi comercializarea de produse alimentare.

 

Ultimele Știri

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos. Prefectul Dragoș Predescu face vizite de...

Alte știri din aceeași categorie