Sancţiuni de peste 100.000 de lei aplicate de poliţiştii argeşeni!
Sancţiuni de peste 100.000 de lei aplicate de poliţiştii argeşeni!

Sancţiuni de peste 100.000 de lei aplicate de poliţiştii argeşeni!

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 312 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 110.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 24 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Recomandări

Reamintim tuturor conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, permanent adaptată atât condițiilor meteo, cât și traficului și stării părții carosabile.

-Astfel, perioada calendaristică este favorabilă întâlnirii de porțiuni umede, sau chiar cu polei, astfel încât este necesar să creșteți atenția și să circulați cu o viteză care să permită oprirea în condiții de siguranță, în cazul apariției unor obstacole neprevăzute.

-Traficul lejer din perioadele de sărbătoare nu trebuie să fie un îndemn de a circula cu viteză ridicată, respectarea limitelor legale fiind în măsură să limiteze urmările sau chiar să facă posibilă evitarea unor evenimente rutiere.

De asemenea, în condiții de trafic aglomerat, specific perioadei de început și de sfârșit de minivacanță, nu uitați de politețea rutieră, respectați indicațiile polițiștilor rutieri și nu vă angajați în manevre riscante, cum ar fi depășirile unor coloane de mașini.

-Starea părţii carosabile este un lucru care trebuie avut în atenţie permanent, distanţa în care putem lua viraje sau opri în condiţii de siguranţă fiind influenţată în mare măsură de factori cum ar fi nisip, umezeală sau polei.

Totodată, reamintim că legal, nu este prevăzută o anumită perioadă, dar circulaţia cu anvelope de iarnă este obligatorie atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Pietonilor le recomandăm să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă, şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

De asemenea, nu vă îngustaţi câmpul vizual cu articole de vestimentaţie voluminoase şi traversaţi prin locurile permise, după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa şi fără a vă grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.

About The Author

Related posts