14.6 C
Campulung Muscel
duminică, 11 iunie, 2023

Sancțiuni severe pentru cei care folosesc cardul pentru alimente, pentru aceste PRODUSE INTERZISE

Alte Știri

Sancțiuni severe pentru cei care folosesc cardul pentru alimente, pentru aceste PRODUSE INTERZISE. Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat că vor exista sancțiuni severe pentru cei care își cumpără alcool și țigări.

Culmea folosind cardurile de alimente. De asemenea, este interzisă folosirea voucherelor de către o altă persoană în afară de deţinător.

Sancțiuni severe pentru cei care folosesc cardul pentru alimente, pentru aceste PRODUSE INTERZISE

Marcel Boloș a transmis, recent, un avertisment pentru persoanele care vor să folosească banii de pe cardurile de alimente în alte scopuri decât cele pentru care au fost destinați.

Aceștia riscă amenzi de până la 6.500 de lei și să le fie blocat cardul.

„Se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat. Pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei.

Însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure. (…) Dacă vedem că lucrurile iau amploare, atunci probabil că vom modifica Ordonanţa. Și pentru cei care sunt în această situaţie le vom retrage cardurile sociale”, a anunţat ministrul, conform Antena 3.

Pe lângă aceste sancțiuni, cardul poate să fie blocat în momentul în care se constată că a fost folosit de către o altă persoană în afară de deţinător.

În situația în care posesorul legal al cardului nu se poate deplasa la operatorii economici, acesta poate să înmâneze cardul împreună cu actul de identitate unei persoane din cadrul familiei.

Până în acest moment, peste 2,37 de milioane de persoane vulnerabile beneficiază de acest ajutor. Mai mult, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat că, pe listă, s-au mai adăugat peste 46.000 de nume ale persoanelor care vor primi și ele suma de 250 de lei.

Trebuie știut că voucherele de alimente se vor acorda din două în două luni, anul acesta. Din această cauză suma se dublează. Aceste tichete pot fi folosite pentru a cumpăra mâncare și alimente de bază.

 

Ultimele Știri

Unde trebuie să vă adresaţi dacă nu aţi primit cardurile sau dacă nu au fost încărcate

Unde trebuie să vă adresaţi dacă nu aţi primit cardurile sau dacă nu au fost încărcate. Autorităţile vin cu răspunsuri...

Alte știri din aceeași categorie