a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

15.3 C
Campulung Muscel
vineri, 24 martie, 2023

Schitu Golești a primit finanțare pentru canalizare

Alte Știri

Schitu Golești a primit finanțare pentru canalizare anul acesta. Investiția prevede extinderea rețelei de canalizare pe ulițele laterale. Suma se ridică la 16,4 milioane lei, ceea ce înseamnă 12km.

S-a făcut recepția investiției de canalizare, etapa a II-a. Edilul primăriei Schitu Golești, Vasile Tudorel Miriță pentru a realiza acest lucru a trebuit să facă un împrumut la Trezoreria Statului pentru a putea achita datoriile.

Vestea bună este că edilul a ieșit pe plus și asta pentru că lucrarea s-a executat în doi ani, ci nu în patru, așa cum prevedea contractul.

Schitu Golești a primit finanțare pentru canalizare

”Zilele acestea vom face recepția investiției de  canalizare apă menajeră etapa a II -a. Lucrarea a însemnat 7,9 km de rețea. Cu două subtraversări pe DN73. O subtraversare la Regionala CFR Craiova și două module de epurare în trei trepte. Adică mecanică, chimică și biologică-500 m pe partea stângă. În direcția de mers Pitești-Câmpulung. Și diferența până 7,9 km, pe partea dreaptă.

Per total sunt 16 km din DN73 sau 50% din total lungime rețele. Investiția a început în martie 2021 și s-a finalizat la sfârșitul lui decembrie 2022, în circa 20 de luni.

Noi am încheiat contractul cu constructorul undeva la 48 de luni, în funcție de finanțarea pe care o aveam. Pentru că s-a făcut cu bani din bugetul local la care se adaugă un împrumut de 4.5 milioane lei la Trezorerie.

Schitu Golești a primit finanțare pentru canalizare

Din fericire pentru noi, constructorul a avut capacitatea să facă lucrarea în 20 de luni deși putea s-o facă în 48 de luni. Acum, avem posibilitatea să ne racordăm, cu străzile laterale la cele două colectoare stânga-dreapta.

Dacă ar fi fost în 4 ani, probabil, valoarea ar fi fost și mai mare

Dacă ar fi fost în 4 ani, probabil, valoarea ar fi fost și mai mare. Chiar și așa, din martie 2021 până în decembrie 2022, din cauza creșterii prețului la materiale de construcții, prețul investiției a crescu cu 11%.

Contractul a fost semnat pe 8,2 milioane lei a ajuns la 9,4 milioane lei. Așadar, cum spuneam mai sus, vom face recepția, lucrarea este de calitate, este funcțională și de ajutor.

Schitu Golești a primit finanțare pentru canalizare

Am rămas dator la constructor, pentru că noi nu am putut să ținem ritmul plăților cu cel al lucrărilor efectuate pentru că am avut bani la buget, din această cauză am făcut contract pe 4 ani neavând altă sursă de finanțare.

Mai mult, pe Anghel Saligny, am încărcat documentele privind contractul de finanțare. Mai puțin două avize. Unul de la Ape și al doilea de la Mediu pentru extinderea rețelei de canalizare pe străzile laterale.

Are o valoare de 16,4 milioane lei pentru 12 km de străzi laterale în satele Lăzărești și Costiță. După ce o să semnăm, vom scoate la licitație. După ce vom avea constructorul, vom demara investiția”, a declarat primarul Vasile Tudorel Miriță.

Ultimele Știri

Lovitură puternică pentru patronii sălilor cu jocuri de noroc din Câmpulung

Lovitură puternică pentru patronii sălilor cu jocuri de noroc din Câmpulung. Acestea ar putea fi interzise în localitățile cu...

Alte știri din aceeași categorie