11.9 C
Campulung Muscel
luni, 26 februarie, 2024

Se caută muncitori români în Europa. Lista cu sutele de locuri de muncă vacante

Alte Știri

Se caută muncitori români în Europa. Lista cu sutele de locuri de muncă vacante. Cele mai multe posturi sunt disponibile în Irlanda, Letonia și Germania. Salariile le depășesc cu mult pe cele din România.

În urma datelor centralizate, din cele 219 locuri de muncă disponibile, 94 se află în Irlanda. În această țară se caută persoane care să lucreze ca măcelar, asistent vânzări sau ajutor de bucătar.

Se caută muncitori români în Europa. Lista cu sutele de locuri de muncă vacante

Lista este completată de Letonia, care oferă un total de 30 de posturi de sudor.

Germania vine următoarea cu 28 de posturi, în diferite domenii. Aceștia au nevoie de tehnician electronist, tehnician în mecatronică auto/carosier auto. De asemenea, se caută lucrător în producție, care să își desfășoare activitatea pe procesare produse din carne, tehnician service sau mecatronist.

Contractele de muncă pot avea durată determinată

În Malta sunt disponibile 25 de locuri de muncă (strungar CNC, finisator terasamente, manager relaţii clienţi, şofer de taxi). În Polonia sunt 19 posturi (asistent conducere birou, director de vânzări, montator în construcţii), în Italia 15 posturi (asistent medical), în Austria cinci posturi (tehnician producţie), în Olanda două posturi (electrician, instalator), iar în Belgia – un post de tehnician dentar.

Salariul oferit este de 45.000 euro brut/an pentru postul de tehnician service. Pentru posturile de mecatronist se oferă 36.000 euro brut/an. Între 32.292 – 42.242 euro brut/an poate câștiga un român pentru postul de tehnician producţie.

De asemenea, între 30.000 – 32.000 euro brut/an este oferit pentru posturile de măcelar, iar 23.500 – 26.320 euro brut/an pentru posturile de electrician şi instalator. În continuare, 23.500 – 24.000 euro brut/an este oferit pentru asistent vânzări şi ajutor bucătar, iar 20.000 – 25.000 euro brut/an primește un manager relaţii clienţi.

Se cere experiență minimă în domeniu

Pentru a te putea încadra la aceste locuri de muncă, trebuie să ai experiență și/sau calificare în domeniu:

„Pentru ocuparea acestor posturi vacante se solicită experienţă şi/sau calificare în domeniu, precum şi cunoştinţe de bază/bune de limbă a statului respectiv sau de limbă engleză”, se menţionează în comunicat.

La nivel național sunt disponibile peste 62.400 de locuri de muncă. Dintre acestea, cele mai multe sunt oferite pentru: agent de securitate (4.709), ambalator manual (3.392), manipulant mărfuri (3.325), lucrător comercial (2.796), curier (2.786), muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (2.471). Muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (2.305), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.576), ajutor bucătar (1.524), muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.417).

Din totalul înregistrat, 2.103 de posturi vacante sunt destinate persoanelor cu studii superioare.

Ultimele Știri

Ion Mînzînă: Încep lucrările de reabilitare la cea mai emblematică Gară din Argeș! Va atrage milioane de turiști

Ion Mînzînă: Încep lucrările de reabilitare la cea mai emblematică Gară din Argeș! Va atrage milioane de turiști. Noi vești...

Alte știri din aceeași categorie