16.9 C
Campulung Muscel
luni, 25 septembrie, 2023

Se construiește o fabrică uriașă lângă Câmpulung. Pune la bătaie peste 700 de locuri de muncă

Alte Știri

Se construiește o fabrică uriașă lângă Câmpulung. Pune la bătaie peste 700 de locuri de muncă. Primarul spune că este cea mai mare investiție din ultimii șapte ani.

Diehl Controls, producător german de componente electronice, parte din grupul Diehl Group, a demarat construcţia fabricii de la Braşov. Cea care va fi cea de-a treia unitate a grupului din Europa, după cele din Germania şi Polonia.

Fabrica urmează a fi gata la jumătatea anului 2024, moment în care va începe şi producţia.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Se construiește o fabrică uriașă lângă Câmpulung. Pune la bătaie peste 700 de locuri de muncă

Această investiție va ajunge la aproximativ 40 de milioane de euro. În două etape, și va asigura aproximativ 600 de locuri de muncă, la care se pot adăuga alte 100 – 150 de locuri de muncă în partea de cercetare și dezvoltare a companiei.

“Vom începe cu 4 produse, care sunt deja în portofoliul nostru. Și vom extinde portofoliul nostru cu sisteme produse doar de fabrica din Brașov. Atât sisteme electronice pentru de pompe de căldură, cât și sisteme electronice standardizate IATF (International Automotive Task Force) pentru industria auto. Vorbim de sisteme necesare industriei auto pe care le vom produce doar aici, la Brașov. Și, astfel, și prin aceasta puteți vedea importanța Brașovului pentru noi”, a precizat Josef Fellner, director financiar al DIEHL Controls, potrivit Primăriei Brașov.

“Această investiție este foarte importantă, mai ales că este prima investiție de o asemenea dimensiune, de 40-50 de milioane de euro, în ultimii șapte ani de zile. Este o investiție care se va realiza în zona de nord a Brașovului. O zonă pe care o dezvoltăm și din punct de vedere al infrastructurii, în imediata apropiere se va construi noul pasaj către zona rezidențială a cartierului Tractorul.(…)

Vor fi 600 de locuri de muncă, dar și 100-150 de locuri de muncă în cercetare-dezvoltare. Lucru care adaugă la oferta pieței de muncă și contribuie la dezvoltarea acesteia într-un sector specializat. Totodată, este o investiție care încurajează și dezvoltă și învățământul dual. Suntem parteneri împreună cu DIEHL Controls în dezvoltarea învățământului dual și în proiectul de campus pentru care am obținut finanțare din PNRR.”, a declarat primarul Allen Coliban.”, spune Allen Coliban, primarul Braşovului.

Fabrica va fi construită pe un teren ce se întinde pe o suprafaţă de peste 125.800 de metri pătraţi, situat pe Bulevardul Griviţei. Mai precis în zona industrială, cu acces facil către centrul oraşului.

Ultimele Știri

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici. Guvernul a decis majorarea...

Alte știri din aceeași categorie