33.5 C
Campulung Muscel
vineri, 12 iulie, 2024

Se oprește furnizarea apei potabile pe trei străzi din Câmpulung

Alte Știri

Se oprește furnizarea apei potabile pe două străzi din Câmpulung.

Astăzi, 27.03.2023, în intervalul orar 09.00 – 16.00, se întrerupe furnizarea apei potabile pe str. Gruiului, Richard și Petre Zamfirescu.

Se întâmplă acest lucru pentru remediere avarie pe str. Gruiului.

Se oprește furnizarea apei potabile pe trei străzi din Câmpulung

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat consumatorilor și facem tot posibilul pentru reluarea furnizării apei în cel mai scurt timp. Mulțumim pentru înțelegere!, spun cei din conducerea EDILUL CGA în baza unui comunicat de presă.

Se oprește apa! Un cartier al Câmpulungului e pe avarie

„Conductele din Câmpulung sunt extrem de uzate şi este esenţial să le schimbăm cu unele noi. Anul acesta, vom depune un proiect pe fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

Tocmai de aceea am fost obligați să cumpărăm, cu 3.150.000 lei, acţiunile deţinute de o firmă din Piteşti la Edilul. Pentru că, doar dacă suntem proprietari sută la sută, putem depune proiecte pe fonduri europene.

Conductele din Câmpulung sunt extrem de uzate

Practic, am reparat o greşeală făcută în urmă cu 15 ani, atunci când s-a vândut o treime din Edilul unei firme din Piteşti. Această greşeală a ţinut pe loc Câmpulungul în ceea ce priveşte infrastructura de apă-canal.

Gândiţi-vă că cele 3.150.000 de lei le-am fi putut folosi pentru a face peste 20 de kilometri de trotuare de care avem mare nevoie. Însă am răscumpărat acțiunile pentru ceva mult mai important pentru următorii 50 de ani.

Din cauza stării deplorabile a conductelor, tot oraşul a avut de suferit. Dar, pe lângă disconfort şi nervi, ca urmare a avariilor urmate de oprirea apei, am să vă descriu ce înseamnă asta în bani.

În 2022, în Câmpulung, am avut aproape 900 de avarii. Enorm! Sunt oraşe de aceeaşi dimensiune cu maximum zece.

Ca să vă faceţi o idee, cu banii cheltuiţi pentru remedierea avariilor am fi putut face extindere reţea apă pe toate străzile neracordate din oraș.

Mai mult, cu asfaltul turnat în gropile rămase în urma reparațiilor la conductele de apă, am fi putut asfalta aproape doi kilometri de trotuare.

În ultimii doi ani, am avut şi două avarii majore la conducta de aducţiune. Nu doar orașul nostru a avut de suferit, ci şi locuitorii comunelor din jur care depind de această conductă (peste o sută de mii de oameni).

Incredibil este faptul că pentru a reface conducta de aducţiune, în 2018, Primăria Câmpulung obţine finanţare prin PNDL.

Contract care a expirat. Adică am pierdut banii, pentru că nu s-a făcut nimic. Anul trecut, am avut mai multe întâlniri cu specialişti în domeniu şi am reuşit să găsim o soluție tehnică viabilă.

De asemenea, în urma mai multor discuţii la Ministerul Dezvoltării, am reuşit să obţinem prelungirea contractului de finanţare cu încă doi ani, timp în care vom demara procedurile de achiziţie şi execuţie”, a declarat Elena Lasconi în cadrul unei conferințe de presă.

Ultimele Știri

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite....

Alte știri din aceeași categorie