11.3 C
Campulung Muscel
marți, 21 mai, 2024

Se pun bazele unui centru de excelență în domeniul administrației teritoriale și de cadastru

Alte Știri

Proiectul CENTRIC, gestionat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în colaborare cu instituții similare din Italia, Germania, Luxemburg și România, va beneficia de o finanțare din partea Uniunii Europene în valoare de până la 500.000 euro. Scopul acestui proiect este crearea unui centru de excelență în domeniul administrației teritoriale și de cadastru.

Alături de alte 30 de proiecte din celelalte state membre, proiectul CENTRIC a fost selectat în faza întâi a programului “Orizont 2020”, prin care UE sprijină reducerea decalajelor în cercetare în Europa.

Fondurile sunt destinate formării de echipe, iar proiectele selectate pentru finanțare vor fi conduse de instituții sau agenții de cercetare, precum și de autorități naționale sau regionale. Pentru pregătirea planurilor operaționale pentru noile centre de excelență sau pentru modernizarea celor existente, Comisia Europeană a alocat un total de 14.5 milioane de euro. În cadrul Orizont 2020, programul UE de finanțare a cercetării, va fi disponibil un buget total de până la 800 de milioane EUR pentru măsuri de extindere a participării statelor membre cu performanțe mai scăzute în domeniul cercetării. Astfel de proiecte includ acțiunile de formare de echipe, de twinning (crearea de rețele instituționale care includ sprijin pentru schimbul de personal, consiliere specializată și asistență), precum și premii speciale, cum ar fi noul instrument „catedrele SEC”. Pentru mai multe informații, puteți contacta Centrul Europe Direct din cadrul Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș (strada Victoriei, Nr. 18), la următoarea adresă de e-mail: europearges@gmail.com.

Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie