11.3 C
Campulung Muscel
marți, 21 mai, 2024

Semnificaţia înaripatelor mitologice în funcţie de ziua naşterii tale!

Alte Știri

În cele mai multe dintre culturile lumii, inclusiv în cele europene, păsările capătă valenţe spirituale şi devin simboluri nu doar ale diferitelor zeităţi ci şi întruchipări ale unor calităţi pe care, aşa cum veţi vedea, le „împrumută” oamenilor pe care îi protejează.

PĂUN

Ziua naşterii: 1, 14, 21, 27

În Grecia Antică, păunul era una dintre cele mai respectate fiinţe şi era considerat simbolul zeiţei Hera. Atunci când oamenii nu păşeau încă pe pământ, coada acestei păsări era simplă şi nu decorată aşa cum o ştim. Hera, regina zeilor, a fost întotdeauna geloasă din cauza lui Zeus şi nici soţul ei nu îi dădea motive să aibă încredere în el. Ochii îi fugeau mereu, fie către zeiţele din cer, fie către fiicele muritorilor. Io slujea în templul Herei ca preoteasă atunci când frumuseţea ei i-a atras atenţia lui Zeus. Acesta a sedus-o şi a lăsat-o însărcinată. Ca s-o ascundă de ochii Herei, el a transfomat-o într-o vitică. Hera nu s-a lăsat minţită dar pentru că nu putea să se răzbune pe soţul ei, aceasta l-a trimis pe monstrul Argos, cel cu 100 de ochi, să o chinuie sub forma unui tăune. Lui Zeus i s-a făcut milă de faţa prefăcută în juncană şi l-a trimis pe Hermes să-i omoare călăul. Ca să nu îşi piardă complet ajutorul, Hera a adunat cei 100 de ochi ai lui Argos pe care i-a răspândit pe coada unui păun. Cei născuţi în aceste zile sunt persoane foarte atente la detalii. Ei pun mare preţ pe înfăţişarea lor şi ţin la aparenţe, precum şi la bunele maniere. Pot da dovadă uneori de vanitate însă acest lucru nu le ştirbeşte din farmec. Marea lor problemă este faptul că au obiceiul să judece după aparenţe. Nu au încredere în oamenii cu firi mai retrase pentru că au senzaţia că ascund ceva. În schimb, se înconjoară de persoane exuberante şi vesele.

CORB

Ziua naşterii: 4, 8, 20, 26, 31

Corbul este o prezenţă importantă nu doar în mitologia europeană, cu precădere în Grecia Antică, ci şi în triburile de nativi americani, acolo unde este venerat ca un spirit al înţelepciunii. Aceasta este una dintre cele mai mari păsări din familia corvidelor. De regulă, corbul are un singur partener de-a lungul vieţii şi este extrem de teritorial. Trăsăturile sunt împrumutate şi oamenilor care sunt născuţi în aceste zile. Sunt foarte pretenţioşi în dragoste şi îşi aleg cu multă atenţie partenerii. Au multe aventuri amoroase de-a lungul vieţii însă vor iubi cu adevărat o singură dată. Sunt rare poveştile de dragoste în care cei patronaţi de corb să îşi piardă cu desăvârşire capul în faţa cuiva. Ei sunt oameni foarte atenţi la nevoile celor câteva persoane pe care le iubesc într-adevăr însă au şi o doză mare de gelozie şi orgoliu. Tocmai din această cauză, nu sunt parteneri foarte comozi.

VULTUR

Ziua naşterii: 3, 13, 19, 24, 30

Vulturul este strâns legat de mitologia elenă. Dacă păunul este pasărea Herei, vulturul este unul dintre mesagerii lui Zeus. Cea mai cunoscută legendă legată de această pasăre este povestea lui Prometeu. Titanul a furat focul ceresc şi l-a adus pe pământ oamenilor astfel încât aceştia să nu mai trăiască în frig şi întuneric. Atunci când flăcările s-au aprins în vetre, muritorii nu se mai temeau de umbrele nopţii şi nici de pedepsele zeilor. Ca să îi împace, Prometeu i-a promis lui Zeus că oamenii îi vor aduce ofrande din animalele sacrificate şi, mai mult de atât, el va putea alege carnea de pus pe rug. Fiul lui Iapet a ucis un taur şi l-a împărţit în două grămezi: în cea dintâi, mai mică, a pus carnea bună de mâncat. În cealaltă a pus oasele, coarnele, intestinele, copitele şi pielea, pe care le-a acoperit cu un strat galben de grăsime. Lacom, regele zeilor a ales mormanul cel mai mare dar s-a făcut de râs în faţa oamenilor şi a olimpienilor atunci când a descoperit că Prometeu l-a înşelat. Drept pedeapsă, l-a înlănţuit pe titan de o stâncă şi şi-a trimis vulturul în fiecare zi să îi sfâşâie ficatul. Peste noapte, organul se regenera iar a doua zi, vulturul se întorcea şi o lua de la capăt iar chinurile lui Prometeu au continuat astfel până când Hercule l-a eliberat. Dincolo de această legendă, oamenii au asociat întotdeauna corbul cu înţelepciunea şi regalitatea. Oamenii care au ca patron această pasăre au caractere nobile şi au o inteligenţă peste medie. Au întotdeauna răspunsurile la ei şi nu îi poţi prinde niciodată pe picior greşit. Nu sunt neapărat posesivi dar simt nevoia să îi protejeze pe cei pe care îi iubesc. Loialitatea lor faţă de aceste persoane îi pot împinge să facă gesturi necugetate şi se pot transforma în fiare dacă simt un pericol în preajma lor.

PORUMBEL

Ziua naşterii: 7, 10, 15, 23

Peste tot în lume, porumbelul este asociat cu pace şi iubirea. Legătura dintre dragoste şi această pasăre delicată poate fi găsită în spaţiul european tot în cultura grecilor antici. Porumbelul este un simbol al Afroditei, zeiţa iubirii şi a frumuseţii. Fiica lui Uranus s-a născut din spuma mării atunci când Cronos şi-a lovit tatăl în pântece cu o secure. Din sângele şi sămânţa scurse în apă s-a ridicat Afrodita, purtată de Zefir până pe malurile insulei Cipru, pământ care a rămas mereu în sufletul ei. Atunci când vrea să trimită mesaje muritorilor, zeiţa ia de cele mai multe ori chipul păsării şi carul său de aur este tras pe bolta cerească de un stol de porumbei.

PHOENIX

Ziua naşterii: 5, 9, 17, 28

Originea legendei Păsării Phoenix este destul de greu de depistat. Sub un nume sau altul, poveşti asemenătoare apar în toate culturile lumii. Ceea ce au în comun este faptul că pasărea trăieşte perioade îndelungate de timp, mult peste 1000 de ani apoi izbucneşte în flăcări şi se ridică din propria-i cenuşă. Ea este considerată un simbol al renaşterii naturii şi este asociată, în general, cu soarele. Oamenii care sunt născuţi sub patronajul ei sunt, cu siguranţă, cei mai puternici nativi din zodiacul păsărilor sacre. Nimic nu îi poate opri din drum atunci când şi-au propus ceva iar greutăţile vieţii nu îi dărâmă ci îi fac din ce în ce mai puternici. Sunt foarte siguri pe ei dar şi pe calităţile lor. Au aere de învingători şi nu se mulţumesc niciodată cu locul al doilea. Tocmai de aceea, sunt extrem de competitivi. Totuşi, pentru că au un acut simţ al dreptăţii, ei nu sunt genul care să calce pe cadavre ca să obţină ce vor. În dragoste sunt destul de reţinuţi şi nu îşi arată foarte uşor sentimentele. Nu au foarte mulţi parteneri de-a lungul vieţii şi tratează dragostea cu foarte multă seriozitate.

COCOŞ NEGRU

Ziua naşterii: 6, 11, 16, 22, 29

De regulă, cocoşul negru este asociat cu magia. Acesta este considerat un semn al fertilităţii dar şi al senzualităţii, al mândriei şi al bunăstării financiare. Oamenii născuţi în aceste zile au de multe ori înclinaţii către ocult şi misticism sau cel puţin către filozofie şi spiritualitate. Au caractere mândre care nu deranjează. Ai putea spune că au un simţ al onoarei foarte puternic dezvoltat decât orgoliu sau vanitate. În acelaşi timp, nu sunt oameni care să acorde o a doua şansă şi se arată neiertători atunci când cineva le greşeşte. Iau foarte în serios viaţa profesională însa nu vor renunţa niciodată la familie sau la viaţa de cuplu de dragul succesului în carieră. Au o inteligenţă vie şi o minte foarte ascuţită dar nu au talent diplomatic. De aceea, atunci când vine vorba de cei născuţi sub semnul cocoşului negru fie îi iubeşti complet, fie îi urăşti.

BUFNIŢA

Ziua naşterii: 2, 12, 18, 25

În culturile lumii, oamenii au dat bufniţei două valenţe. Cea dintâi este negativă şi este considerată un mesager al morţii sau al dezastrelor naturale. Pe de cealaltă parte, ea este un simbol al cunoaşterii şi al înţelepciunii. Cei mai mulţi dintre europeni sunt înclinaţi să o asocieze cu cea de-a doua imagine. În Grecia Antică, bufniţa era pasărea zeiţei Pallas-Athena, zeiţa înţelepciunii şi a războiului strategic. De altfel, diplomaţia şi inteligenţa sunt două dintre caracteristicile oamenilor născuţi în aceste zile. În aparenţă, sunt oameni distanţi şi foarte reci când, în fapt, ei îşi calculează foarte atent fiecare pas. Se gândesc întotdeauna la consecinţele acţiunilor pe care le întreprind şi nu doar asupra lor ci şi aspura celorlalţi. De regulă, dau dovadă de foarte multă înţelegere şi sunt paşnici. Încearcă să rezolve orice conflict pe cale dimplomatică însă dacă acest lucru nu se poate, vor avea grijă să îşi apere interesele cu toate forţele. Un război al minţii cu o persoană născută sub semnul Bufniţei este aproape pierdut de la început.

 

 

Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie