35.2 C
Campulung Muscel
marți, 16 iulie, 2024

Și-a bătut femeia și a ajuns pe mâna Poliției. Făcea asta pentru că o obliga să se prostitueze

Alte Știri

Și-a bătut femeia și a ajuns pe mâna Poliției. Făcea asta pentru că o obliga să se prostitueze.

La data de 3 mai a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat o percheziţie domiciliară, în comuna Berevoești. Mai precis la locuinţa unui bărbat, de 36 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Cercetările au pornit de la o sesizare referitoare la violență domestică, la data de 2 spre 3 martie a.c.. În urma căreia polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie. Acțiune sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

Și-a bătut femeia și a ajuns pe mâna Poliției. Făcea asta pentru că o obliga să se prostitueze

În aceleași împrejurări, în urma parcurgerii procedurii de evaluare a riscului, conform Legii 217/2003, a fost emis un ordin de protecție provizoriu. Acesta ulterior a fost confirmat de către instanța de judecată.

De asemenea, în urma datelor referitoare la posibila exploatare a femeii în cauză, prin obligarea la practicarea prostituției în afara țării, a fost informată Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești.

Din cercetări s-a stabilit faptul că, începând cu anul 2020, bărbatul în cauză ar fi racolat, prin metoda loverboy, o femeie, de 25 de ani. Pe care, în perioada 2020 – 2023 ar fi obligat-o să practice prostituția. Se întâmpla pe teritoriul Germaniei, în folosul material al acestuia.

Astfel, ar fi fost utilizate site-urile de promovare a serviciilor sexuale. Iar sumele de bani obținute din această activitate ar fi fost însușite în totalitate de bănuit.

Pe durata exploatării, pentru a-i induce victimei o stare de temere permanentă, cel în cauză ar fi exercitat acte de violență fizică și psihică. Pe care le-ar fi alternat cu momente de afecțiune, cu scopul de a-i menține starea de dependență emoțională.

Totodată, din verificări a rezultat și că evenimentul din luna martie ar fi avut loc pe fondul refuzului victimei de a continua practicarea prostituției.

În urma percheziției, bărbatul bănuit a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, unde, după administrarea probatoriului, a fost reținut, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul a fost prezentat în fața Tribunalului Argeș. Iar instanța a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

De asemenea, în urma activităților, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism.

Victimei i-au fost asigurate măsuri de referire și sprijin de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile de percheziție au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Ultimele Știri

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos. Prefectul Dragoș Predescu face vizite de...

Alte știri din aceeași categorie