21.3 C
Campulung Muscel
marți, 25 iunie, 2024

Și-a pus capăt zilelor la vârsta de 79 ani!

Alte Știri

Familia Băbuşi din satul Brebeneşti, comuna Poienarii de Muscel, județul Argeș a făcut o descoperire macabră. Elena, atârna fără suflare în beciul casei, se spânzurase cu un şiret de un cui bătut într-o grindă. Elena Băbuşi suferea de diabet de mai bine de 20 de ani. Femeia rămăsese văduvă, iar greutăţile vieţii şi boala au făcut-o să-şi dorească moartea, însă nu aşa cum ar fi fost de aşteptat la o femeie cu frica lui Dumnezeu, să decedeze de moarte bună, ci într-un mod destul de urât, să îşi pună capăt zilelor.

De mai bine de 3 ani, Elena tot ameninţa că ea se va spânzura, că nu mai suportă să ducă greutatea bolii, iar aşa după cum au povestit vecinii şi rudele, boala femeii era destul de grea, mai ales că nu îşi urma tratamentul aşa cum ar fi trebuit.

„Eu sunt ginerele ei, m-a sunat cumnata azi şi m-a chemat de urgenţă aici că s-a spânzurat o bătrână. Ce să spun, când te ia necuratul sub aripa lui, nu mai ai scăpare. Ea de vreo 3 ani, ne tot ameninţa că se omoară. Să ştiţi că şi cumnatul şi cumnata de stau aici au avut-o în vizor permanent. Stăteau cu ochii pe ea ca pe un copil mic, mai greu era că au şi o fetiţă bolnavă şi trebuia şi ea supravegheată. Am luat-o şi la noi la casă, la Bilceşti, am ţinut-o o vreme, dar parcă nu-şi găsea locul, era agitată, şi a zis să o aducem la ea acasă. Eu le-am spus că odată ce şi-a pus în gând că se omoară, aşa va face, indiferent cât o să o păzim, necuratul tot o ia…”, spune ginerele bătrânei.

Bătrânele din sat dezaprobă gestul Elenei Băbuşi!

Vecinele Elenei Băbuşi spun că nu se aşteptau că la vârsta asta să îşi pună ştreangul de gât: „Era bolnavă maică, dar nu era aşa de moarte, a intrat dihonia în sufletul ei, mereu zicea că ea se omoară, că nu mai suportă, ce nu mai suporta doar ea a ştiut că nu spunea ce anume o măcina, dar noi mereu i-am spus să stea potolită că de acum înainte ne ia bunul Dumnezeu pe toate, să nu pice în mâna diavolului,” spune o vecină.

O alta, pe care o desparte doar gardul de casa Elenei Băbuşi spune că boala a doborât-o: „Era bolnavă de ani mulţi, şi diabetul acesta a măcinat-o zi cu zi, asta a fost cauza care a condu-o la gestul acesta. Nu e de conceput să faci ce a făcut ea, dar ce să mai zicem acum, s-a dat pe mâna necuratului. Ştia că ăia de se omoară nu sunt băgaţi în biserică, că sunt înmormântaţi ca vai de ei, de ce o fi făcut asemenea greşeală nu îmi pot explica, dar poate aşa a fost să fie. Şi eu sunt bolnavă, dar nu mi-aş lua zilele, eu mă lupt să trăiesc, nu să mor! A greşit ţaţa Lenuţa, dar acum e prea târziu,” spune aceasta.

„De câte ori ne vorbeşte preotul la biserică ne spune că moartea bună ne duce în împărăţia lui Dumnezeu, iar asta ce a făcut Lenuţa în partea ailaltă, mi-e şi frică să zic! Doamne fereşte şi păzeşte, nici nu ştim cum o fi cu înmormântarea, cred că nici nu îi cântă popa la cap, om vedea ce slujbă îi face”, spune o altă vecină.

Familia Elenei Băbuşi greu încercată

Familia Elenei a fost una greu încercată. După ce bătrâna a rămas văduvă, au început greutăţile ei. Singură s-a văzut nevoită să îşi căsătorească copiii, apoi să îi ajute. Dacă una dintre fete a ajuns la Bilceşti şi viaţa ei este una bună, are două fete ca două flori, la cea care a rămas cu bătrâna în curte viaţa nu s-a dovedit a fi aşa de bună. „Are doi copii, un băiat şi o fetiţă. Băiatul este sănătos, dar fata e bolnavă rău, nu stă dreaptă, are doi ani şi jumătate, are ceva pe la creier, este irecuperabilă, iar asta însemnă ca maică-sa să o supravegheze minut de minut. Cred că şi asta a măcinat-o pe asta bătrână, că sunt cam 3 ani de când tot zice că se omoară. Babele astea pe aici prin sat mai zic că nu i-a tăcut gura cu blestemele şi că poate şi astea s-au abătut asupra copilului, dar numai Dumnezeu mai ştie, cert este că fetiţa aia mică este foarte bolnavă, şi nimeni nu îi dă speranţe familiei”, mai spune ginerele bătrânei.

Ultimele Știri

La Lerești au fost două zile de sărbătoare. Primarul Toader i-a bucurat pe locuitorii comunei!

La Lerești au fost două zile de sărbătoare. Primarul Toader i-a bucurat pe locuitorii comunei! Ministrul Muncii și Solidarității Sociale...

Alte știri din aceeași categorie